Решението на Районния съд на Никозия за откриване на производство

...
Решението на Районния съд на Никозия за откриване на производство
Коментари Харесай

Решението за Olympic Insurance е публикувано в официалния вестник на Кипър

Решението на Районния съд на Никозия за разкриване на произвеждане по разпродажба на Olympic Insurance Co. Ltd – кипърското сдружение, което извършваше активност у нас посредством застрахователна компания " Олимпик - клон България ", бе оповестено през днешния ден в формалния вестник на Република Кипър.

Дружеството е лицензирано по законите на Кипър да прави застрахователна активност, като за надзора на активността му виновна институция е Надзорният орган върху застраховането на Кипър. По силата на правото на Европейския съюз сдружението извършваше застрахователна активност чрез така наречен " независимост на определяне " на територията на България посредством своя клон застрахователна компания " Олимпик – клон България " КЧТ. Като част от компанията този клон също предстои на контрол от надзорния орган на страната, в която е седалището на компанията, т.е. в Кипър. Производството по разпродажба на застрахователна компания " Олимпик " се урежда напълно според националното право на Кипър и е в изключителните пълномощия на назначените ликвидатори от кипърския съд.

Надзорните органи на другите държави-членки в Европейския Съюз, каквато е и България, нямат пълномощия или друга правна опция за директна интервенция в производството по ликвидацията на кипърския осигурител.

Българската Комисия за финансов контрол предходната седмица изпрати писмо до кипърския контролен орган, виновен за застраховането, с копие до Министерство на финансите на Кипър и до българския дипломат в Кипър. В писмото се слагат въпроси, които засягат интереса и правата на българските консуматори, като:

какъв ще бъде срокът, в който според кипърското право лицата, които имат искания, би трябвало да ги предявят пред ликвидаторите;
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР