Решението на Районенсъд –Русе, с което е потвърдено наказателно постановление

...
Решението на Районенсъд –Русе, с което е потвърдено наказателно постановление
Коментари Харесай

Пореден водач наказан за дрифт

Решението на Районенсъд –Русе, с което е доказано наказателно разпореждане за налагане на санкция от 3000 лева и отнемане от правоуправление за 1 година на Д. Р. за така наречен „ дрифт “, е оставено в действие от касационната инстанция и към този момент е дефинитивно.

През нощта на 18-ти против 19.07.2022г. 18-годишният жалбоподател управлявал л.а. “БМВ 320Д ” по улиците на с. Бъзън. Около 01.50 часа, боравейки с уредите за ръководство и форсирайки мотора на автомобила, съзнателно нарушил устойчивостта му на пътя, като по този метод завъртял купето неведнъж на пътното платно. Това му придвижване било записано от камери, находящи се пред постройката на Кметството. Полицейски чиновник прегледал записите, призовал младежа в Районното ръководство и там му съставил акт, а след това било издадено и наказателно разпореждане.

От всички доказателства по делото Районен съд – Русе е счел нарушаването за несъмнено открито. От субективна страна същото е било осъществено съзнателно, защото Д. Р. е бил дееспособен лидер и като подобен е знаел за кардиналната възбрана да не употребява пътищата, отворени за публично прилагане за други цели, с изключение на в сходство с тяхното предопределение за транспорт на хора и товари. И съгласно касационната инстанция дейностите на жалбоподателя са представлявали характерна техника на шофиране, чиято цел и резултат е точно умишленото извеждане на автомобила отвън надзор и то пред усещанията на събрали се младежи и несъмнено цели проява на умения, само че не типични за елементарното потребление на автомобила при придвижването му.

Решението на Районен съд – Русе към този момент е в законна мощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР