Решението на президента за датата на изборите е правилно. Трябва

...
Решението на президента за датата на изборите е правилно. Трябва
Коментари Харесай

Цветозар Томов смята, че може да се гласува и по пощата

Решението на президента за датата на изборите е вярно. Трябва да се готвим за избори в условия на пандемия, това е явно. Това сподели пред БНР социологът Цветозар Томов, който е някогашен член на ЦИК.

По думите му ръководещите би трябвало да се изплашен, че не са създали нищо, което да облекчи работата на ЦИК и с което да се минимизират рисковите, свързани с вота.

„ Все още има време това Народно заседание да се отнесе съществено към въпроса и да извади Изборния кодекс още един път на масата. Радикалното решение в тази обстановка е добре известно - отдалечено гласоподаване, само че за неговото образуване няма време до март. Но гласуването по пощата като технология е отработена. Имаме опита на други страни, от който можем да се поучим, можем да го въведем за рисковите групи - дейните случаи, карантинираните ", изясни Томов.

Той е безапелационен, че потоците от гласоподавателите не би трябвало да се смесват. По думите му може да се вкара часови период, да се основат профилирани секции. Създаването на секции на открити пространства също е вид.

„ Друг огромен проблем е дали ще се намерят задоволително искащи за членове на секционните изборни комисии “, сподели Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР