Решението на президента Румен Радев да забави процедурата по провеждане

...
Решението на президента Румен Радев да забави процедурата по провеждане
Коментари Харесай

Старт на консултациите при президента: Първите реакции на партиите

Решението на президента Румен Радев да забави процедурата по осъществяване на консултациите и връчването на мандатите беше признато от множеството партии, други обаче не се съгласиха с президента.

От ГЕРБ-СДС дефинират решението на президента като верен ход, оповестяват от Нова телевизия.

“Считам, че това е вярно. На този парламент би трябвало да се даде късмет. В противоположен слуша опцията “бързи избори ” би възпроизвела сегашната обстановка ”, разяснява Томислав Дончев.

Остра реакция пристигна от “Продължаваме Промяната ”, които косвено нападнаха президента.

“Основната работа на този парламент – да се одобри бюджет, няма да бъде свършена, тъй като Министерски съвет, назначен от президента, няма да внесе проектозакон за бюджета ”, сподели съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Останалите партии обаче виждат логичност в решението на Румен Радев.

“Ние декларирахме, че президентът не би трябвало да бърза с тази процедура. На лице е тежка политическа рецесия. Виждаме, че разговорът върви постепенно ”, сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

“Логиката на конституцията не е да се съблюдават периоди, а да стане държавно управление, тъй като това не е регистрация на автомобил в КАТ ”, разяснява Христо Иванов от “Демократична България ”.

А водачът на “Възраждане ” – Костадин Костадинов, изтълкува това решение като “знак, че президентът желае идващите избори да бъдат по късно ”.

Българска социалистическа партия и “Български напредък ” също не виждат проблем.

“Това е негово конституционно право. Когато реши – ние сме разполагаем да стартираме консултациите ”, изрази подготвеност Корнелия Нинова.

“Този ход е сполучлив, Народното събрание има потребност от повече време. Има първи проблясъци на разговор по някои въпроси ”, счита и Стефан Янев.

А ГЕРБ остават оптимисти за държавно управление с първия мандат. След консултациите с ГЕРБ-СДС на “Дондуков ” 2 би трябвало да отиде втората по величина парламентарна група – “Продължаваме Промяната ”, а по-късно и всички останали.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР