Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за

...
Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Неподписването на указа за Младен Маринов е с политическа, не с правна тежест

„ Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи е натоварено повече с политическа, в сравнение с с правна тежест ”, счита Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя разяснява, че през цялото време ѝ се коства, че това е еднолично решение на Радев, което е „ облечено в съответната форма ”.

„ Следя с интерес цяла седмица мненията във връзка неиздаването на указа. Когато приказваме за осъществяване на закона, в тази ситуация Закона за Министерство на вътрешните работи, по какъв начин се назначава и освобождава основният секретар – да, би трябвало да стане с декрет на президента, само че сме в хипотезата когато лицето, което ще освободи мястото на основен секретар, да стане министър на вътрешните работи ”, разяснява Атанасова пред БТВ.

По думите ѝ надали секретарят на президента по правните въпроси е изготвила мнения, което да блокира процедурата.

Атанасова посочи, че в случай че указът не бъде подписан от президента, то в Народното събрание за гласоподаване ще влязат единствено две оставки.

„ Неразбирателство и трус в обединението няма. Смятам, че всички несъгласия бяха преодолени и то във формата на разговор. За всички е ясно, че този кабинет няма опция ”, безапелационна е Атанасова.

По думите ѝ няма предпоставки за предварителни парламентарни избори и „ Българска социалистическа партия би трябвало да осъзнаят това ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР