Решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да забрани вноса

...
Решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да забрани вноса
Коментари Харесай

Забраната на Тръмп ще ощети американците, заяви "Хуауей"

Решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да забрани вноса на артикули на китайския колос " Хуауей " и свързани с него 70 компании, както и на американски компании да го доставят с съставни елементи в последна сметка ще ощети бизнеса и потребителите в Съединени американски щати. Това съобщи в публична позиция " Хуауей ", а кардинална позиция срещу дейностите на Вашингтон показаха и управляващите в Пекин.

" Хуауей " (Huawei) е неоспорим водач в 5G технологиите. Компанията е подготвена и би желала да работи с държавното управление на Съединени американски щати за намирането на ефикасни ограничения за гарантиране на сигурността на продуктите ", се споделя в известието. Същото предложение за ефикасни ограничения бе отправено преди броени дни и към Англия.

" Смятаме, че ограничението на активността на Huawei в Съединени американски щати няма да направи страната по-сигурна или по-силна. Вместо това тези дейности ще доведат до ограничението на избора на Съединени американски щати до по-слабо развити и в същото време по-скъпи други възможности. Това би довело до закъснение на построяването на 5G инфраструктурата на Съединени американски щати и в последна сметка ще навреди на ползите на американските компании и крайни консуматори. Освен това, сходни голословни ограничавания нарушават правата на Huawei и повдигат други съществени правни въпроси. "

Президентската заповед, с която Тръмп вкара изключително състояние в бранша на телекомуникациите въз основата на опасност за националната сигурност на Съединени американски щати бе подложено на критика от китайското министерство на търговията. Говорителят Гао Фън съобщи, че " Китай е подчертавал нееднократно, че с концепцията за национална сигурност не трябва да се злоупотребява и тя не трябва да се употребява като средство за търговски протекционизъм ".

На брифинг преди да бъде обявено за решението на президента на Съединени американски щати представител на външното министерство на Китай назова глобите против съответни китайски компании несправедливи и срамни. " Призоваваме Съединените щати да спрат с натиска против китайски компании под претекста за угриженост за сигурността и да дават почтена и обективна среда без дискриминация, в която тези компании да правят естествени вложения и активност. "

Заповедта на Тръмп дефинира американското министерство за външна търговия да създаде в границите на 150 дни в съдействие с други организации проект за използването ѝ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР