Решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да оттегли страната

...
Решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да оттегли страната
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: Тръмп може да тласне Земята по много лош път

Решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да отдръпна страната си от световните дейности против климатичните промени може да тласне Земята по път, който да я трансформира в планета парник като Венера, съобщи известният английски физик Стивън Хокинг пред Би Би Си, съобщи ДПА.

Светът има единствено 3 години да спре световното стопляне

" Доближаваме точката, при която световното стопляне става необратимо “, споделя ученият в изявление в границите на едногодишното честване на неговия 75-и рожден ден през януари. „ Действията на Тръмп могат да тласнат планетата над прочут предел и тя да замязя на Венера, с температури от 250 градуса Целзий и сярнокиселинни дъждове ".

Стивън Хокинг: Трябва да си намерим нов дом на друга планета (ВИДЕО)

Интервюто е излъчено на части от Би Би Си. Решението на Тръмп да отдръпна Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климатичните промени бе подложено на критика от политици и специалисти по околната среда от целия свят.

Последиците от световното стопляне в фотоси

" Климатичните промени са една от огромните рискове, с които се сблъскваме “, сподели ученият. „ Тя може да бъде предотвратена, в случай че в този момент се вземат ограничения. Отричайки данните за климатичните промени и оттегляйки страната си от Парижкото съглашение за климата, Тръмп ще аргументи вреди на нашата красива планета, които могат да се избегнат ". По тематиката Хокинг: Дойде време да търсим форми на живот отвън рамките на Земята Кога индивидът ще може да стигне до най-близките до Слънцето звезди?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР