Решението на правителството на САЩ да продаде значително количество Биткойн

...
Решението на правителството на САЩ да продаде значително количество Биткойн
Коментари Харесай

Как американското правителство изпусна печалби от Биткойн за над $120 милиона

Решението на държавното управление на Съединени американски щати да продаде доста количество Биткойн на свободния пазар докара до пропусната опция за обилни облаги.

През март бяха продадени почти 9,861 BTC , оценени по това време на към $216 милиона. Седем месеца по-късно обаче същото количество BTC се правят оценка на към $332 милиона, все още на писане на публикацията, което съставлява разлика от $122 милиона.

Правителството на Съединени американски щати се снабдява с Биткойн най-вече посредством конфискации, свързани с наказателни каузи. То се ангажира да продаде останалите 41,490 BTC, иззети от Джеймс Джонг, който се призна за отговорен в телеграфна машинация за манипулиране на транзакции на дарк уеб пазара Silk Road.

Въпреки тазгодишните продажби неотдавнашният разбор на веригата, осъществен от откриватели в 21.co, разкри, че държавното управление на Съединени американски щати към момента има Биткойн на стойност над $5.5 милиарда.

Тази забележителна стойност съставлява близо 1% от общото предложение на BTC в обращение. Компанията, която следи крипто портфейлите, свързани с държавното управление, акцентира, че тази цифра е консервативна оценка, основана на обществено налична информация.

Водещата по пазарна капитализация криптовалута претърпя незабравим скок, като набъбна от $16,600 на 1 януари тази година до $34,300 все още на правене на публикацията, което отразява над 100% нарастване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР