Решението на Полша да увеличи сечта в Беловежката гора нарушава

...
Решението на Полша да увеличи сечта в Беловежката гора нарушава
Коментари Харесай

Полша е на път да загуби спора с ЕК за Беловежката гора


Решението на Полша да усили сечта в Беловежката гора нарушава законодателството на Европейския съюз, съобщи във вторник генералният юрист на Съда на Европейски Съюз, подкрепяйки Европейската комисия против полското държавно управление, съобщи Ройтерс.

Спорът за Беловежката гора е част от по-голям конфликт сред Европейска комисия и Полша, чиято ръководеща партия " Право и правдивост " е упреквана в подкопаване на демокрацията.

Беловежката гора, която е включена в Световното завещание на ЮНЕСКО, се намира на границата сред Полша и Беларус. Тя е една от последните вековни гори в Европа и в нея живеят неповторими скотски типове.

Съгласно директивата на Европейски Съюз за местообитанията страните от общността би трябвало да вземат подобаващи ограничения за запазване на специфични региони.

Според полското държавно управление сечта в Беловежката гора е нужна, с цел да се създадат пътеките безвредни за туристите и да се защитят дърветата от корояд.

" Тези решения безусловно биха довели до утежняване на изискванията в местата за размножаване на предпазените типове ", съобщи генералният юрист Ив Бот.

Съдът на Европейски Съюз ще постанови решение в идните месеци. Съдиите не са длъжни да се преценяват с рекомендациите на генералния юрист, само че в множеството случаи го вършат.

Полша съобщи, че ще се се съобрази с окончателното решение на Съда на Европейски Съюз във връзка със сечта в Беловежката гора.

" В този миг мога да потвърдя, че Полша ще се съобрази с окончателното решение по отношение на Беловежката гора ", сподели министърът на околната среда Хенрик Ковалчик.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР