Решението на парламента на Нидерландия да вдигне ветото си върху

...
Решението на парламента на Нидерландия да вдигне ветото си върху
Коментари Харесай

Призивите на Радев за Шенген не помагат, убеден Денков

Решението на Народното събрание на Нидерландия да вдигне ветото си върху влизането ни в Шенген и по въздух, и по суша, е предстоящо и ни разрешава да преговаряме с Австрия, която към момента ни блокира, от по-добри позиции. Така разяснява последните развития от през днешния ден по тематиката министър председателят Николай Денков.

Министър-председателят направи коментар и във връзка с апела на президента Румен Радев, който съобщи, че чака държавното управление да направи по този начин, че България да стане член на Шенгенското пространство преди Нова година.

" Преговорите не престават и ще завършат по този начин, че да отчетат терзанията на Австрия, тъй като тя има сериозен проблем с миграцията. Така че всевъзможни апели от общ темперамент с нищо не оказват помощ сега. Преговорите изискват тактичност, успокоение и причини. Ако беше толкоз елементарно да стане, да го беше направило служебното държавно управление предходната година ", отсече Денков.

А във връзка с измененията в Конституцията, счита Денков, се дължат на това, че президентът е заинтригувана страна.

" Ясно е за какво ги вършим тези промени - тъй като през последните две години се оказва, че служебното държавно управление ръководи дълги интервали без парламентарен надзор, в това число поемайки дълготрайни задължения, задания, контракти, което не е задачата на едно служебно държавно управление. (...) Коментарите от страна на президентството отразяват избрани пристрастия. "

Денков не се нае да каже кои от признатите промени биха били най-уязвими пред Конституционния съд, тъй като не бил нито арбитър, нито експерт в региона, а физико-химик.

Коментарът си министър-председателят направи след извършена в Министерски съвет среща, отдадена на демографията, на която участваха Българска академия на науките, Софийския университет, шест министерства, неправителствени организации. Резултатът от нея е консенсус, че за справяне с казуса би трябвало да има целеви метод съгласно разнообразни фактори - обществени групи, приходи и други На страната ни пречил и основания отрицателен облик. До няколко месеца, пое ангажимент Денков, въпросните задължения ще се трансфорат в съответни стратегии със периоди, както и със съответното финансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР