Решението на Общото събрание на БАН (ОС на БАН) за

...
Решението на Общото събрание на БАН (ОС на БАН) за
Коментари Харесай

Бившият директор на НИМХ не одобрява решението на Общото събрание на БАН

Решението на Общото заседание на Българска академия на науките (ОС на БАН) за отчасти извеждане на част от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ от структурата на Академията "нищо не е и нищо не прави, тъй като в предлагането няма текст за частичното изваждане с активите и пасивите, с името на Национален институт по метеорология и хидрология ". Това съобщи пред публицисти някогашният шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов след решението на Оценка за съвместимост на Българска академия на науките.

Не можем да фукционираме без инфраструктурата, която е основана и това се пунктовете, постройките и връзките, които Националната хидрометеорологична работа поддържа, съобщи проф. Брънзов.

Той означи, че няма периоди за основаването на комисия или работна група, както гласоподава през днешния ден Общото заседание на Българска академия на науките.

Национален институт по метеорология и хидрология към този момент 12 дни е без всякакво управление и няма кой да подпише никакъв документ, в това число финансови отговорности и заплащания, и хората ще останат без задатък и заплата, съобщи проф. Брънзов. Неговият първи мандат беше преустановен предварително от Управителния съвет на Българска академия на науките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР