Решението на Москва да забрани продажбата на петрол на държави,

...
Решението на Москва да забрани продажбата на петрол на държави,
Коментари Харесай

Германия: Забраната за износ на нефт от Русия е без практическо значение

Решението на Москва да забрани продажбата на нефт на страни, които постановат ценови таван на съветското гориво, " няма практическо значение " за Германия, съобщи в сряда представител на държавното управление.
Неотдавнашният декрет на съветския президент Владимир Путин не е източник на безпокойствие за Берлин, съобщи на конференция в Берлин Роберт Саверин, представител на немското Министерство на стопанската система и дейностите по климата.
" Не желая да кажа, че е без значение, само че няма практическо значение. Ние се приготвяме да сменяем съветския нефт още от началото на лятото ", сподели той.
" Като цяло работим за гарантиране сигурността на доставките. Тя продължава да бъде обезпечена, без значение дали е публикуван този декрет или не ".
Във вторник Владимир Путин подписа декрет за възбрана на доставките на нефт и петролни артикули за страни, прилагащи ценови таван на съветското гориво.
Указът влиза в действие на 1 февруари и ще бъде годен до 1 юли.
Забраната се отнася за контракти, които " категорично или непряко " съдържат или термина " таван на цените ", или механизъм за установяване на ценови предел на всеки стадий от доставката от производителя до крайния покупател.
Москва се закани да предприеме сходен ход, откакто Европейски Съюз и страните от Г-7 вкараха ценови таван от 60 $ за барел за съветския нефт, с цел да понижат приходите на Русия от него.
Ценовият таван се ползва за петрол, доставян по море, и не визира доставките по тръбопроводи. Унгария, България, Словакия, Чехия и Хърватия са краткотрайно освободени от използването на мярката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР