Решението на LG Electronics да инвестира в американската компания Bossa

...
Решението на LG Electronics да инвестира в американската компания Bossa
Коментари Харесай

LG увеличава инвестициите си в областта на роботиката


Решението на LG Electronics да влага в американската компания Bossa Nova отбелязва първата инвестиция на компанията в американски сътрудник, следвайки сходни покупко-продажби с няколко корейски стартъп компании от предходната година. За първите 12 месеца от тази своя самодейност LG е вложила общо над 90 милиона $ в стартъп компании, занимаващи се с роботика.

Bossa Nova Robotics е водещ снабдител на данни в действително време за световната комерсиална промишленост, които оказват помощ на огромните вериги магазини да действат по-ефикасно с помощта на предоставената информация. Walmart, най-голямата верига хипермаркети в света, от предходната година тества технологията на „ Bossa Nova” в няколко свои магазина.

Преди началото на партньорството с Bossa Nova от LG вложиха в четири корейски компании, занимаващи се с роботика: Acryl, SG ROBOTICS, Robotis и Robostar:

- Acryl Inc., учредена от екип учени от Корейския институт по просвета и технологии, е компания със 7-годишна история, основала интегрирана платформа за изкуствен интелект, наречена „ Джонатан “, която е способна да разпознава човешките страсти и да схваща смисъла на текстове, тирада и изображения въз основа на подробна база данни и устрема към рационализиране на изкуствения разсъдък.

- SG ROBOTICS е стартъп компания, разрастваща мобилни роботи, които оказват помощ на хора с двигателни увреждания, в това число и на такива, страдащи от параплегия и нервно-мускулни болести. Компанията е учредена през 2017 година за основаване на „ роботи за по-добър живот “ и понастоящем работи върху изобретяването на медицински роботи за деца. WalkON костюмът на SG ROBOTICS’ завоюва бронзов орден на първия „ Cybathlon “ през 2016 година и бе първият притежател на Олимпийския огън на тазгодишните Параолимпийски игри в Пьончан.

- Robotis се специализира в роботи, функциониращи в областта на образованието. Компанията е известна с новаторските задвижващи механизми на своите мултифункционални роботи. Тя също по този начин създава хардуер съставни елементи като контролери и сензорни модули, употребявани за построяването на програмния програмен продукт на роботите.

- Robostar е прозиводител на индустриални роботи. Целта на компанията е да бъде едноличен снабдител на компании, които създават хардуер за коли и мобилни телефони, както и на такива, произвеждащи екрани и полупроводници.

Чрез тези вложения LG се стреми да изведе обслужващите роботи на световния пазар и това да се трансформира в една от главните действия на компанията в близко бъдеще. Компанията към този момент пусна няколко робота за експериментален интервал като по време на Олимпийските игри в Пьонгчанг техните упътващи и почистващи роботи бяха сложени в най-голямото летище в Южна Корея за повишение на комфорта на пасажерите. На тазгодишното ревю за нововъведения CES компанията показа три концептуални робота от вида CLOi, създадени особено за приложимост на мощно оживени места, като да вземем за пример супермаркети. Въпросните роботи са създадени редом с останалите артикули от серията ThinQ - марката на LG, разработващ домашен роботи и електроуреди, функциониращи благодарение на изкуствен интелект.

“Роботиката като основна част от нашата тактика за развиването на изкуствен интелект е чудесна опция за растежа на LG през идващите години”, сподели Ким Сунгуук, вицепрезидент на световния отдел за нововъведения на LG Electronics. ”LG се стреми да усили своя потенциал във връзка с роботиката като влага в новаторски сътрудници и в същото време развива своите вътрешни отдели, опериращи в региона на новите технологии “, показа още Сунгуук.

Компанията LG Electronics Home Entertainment е световен водач в региона на тв приемниците, аудио-визуалните системи, монитори, лични компютри, търговски екрани и системи за сигурност. Компанията даде начало на нова епоха на нововъведенията на TV пазара, създавайки пионерски технологии като тв приемниците 4K OLED, прилагайки революционни HDR технологии в своята водеща телевизионна линия и предлагайки на потребителите лесната за потребление технология на интуитивните смарт тв приемници. LG се стреми да усъвършенства живота на клиентите си с реформаторски артикули за домашно развлечение, водени от получилите оценки LG SIGNATURE OLED тв приемници и SUPER UHD тв приемници
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР