“Решението на кризата в полтическото представителство, каквато имаше в последното

...
“Решението на кризата в полтическото представителство, каквато имаше в последното
Коментари Харесай

С. Янев: Решението на политическата криза е в диалога

“Решението на рецесията в полтическото посланичество, каквато имаше в последното национално заседание, е в разговора и взаимоотношението. Партиите би трябвало да пазят своите тези с причини, а не с взаимни нападки и обвинявания. Именно неналичието на разговор е повода за перманентната политическа рецесия в последните две години. Затова ние търсим разговор и здрав разсъдък и въз основата на обединие да развиваме България напред ”. Това съобщи в изявление за Дарик радио водачът на партия Български напредък Стефан Янев. Русе бе първият град, който той посети за среща с жители, след регистрацията на партията за изборите на 2 април.

Той разясни, че решението за независимо явяване на изборите е взето за консолидация на партията и одобряване на локалните структури.

Янев беше безапелационен, че верният въпрос за участието на страната ни в Еврозоната е не “дали ”, а “кога ”. България е поела ангажимент при влизането в Европейски Съюз и в този момент е важо да се избере верният миг по кое време да се присъединим и към финансовия механизъм, като това съгласно Янев би трябвало да се случи в полза на елементарните хора, а не в полза на бзинеса.

Той отбрани и сегашната форма на ръководство в страната, като съобщи,че по-добрият вид е парламентарната република и не приема, че тези внушения за референдум за президентска република и търсене на следващия избавител са потребни за обществото даже и като спор.

Янев чака сложна предизборна акция, тъй като обществото е доведено до незаинтересованост.

Бившят министър председател разгласи, че партията е отворена за съдействие, на първо място с цивилен организации, които припознават нейните полезности, да вземат участие взаимно избори. “Това е отоврена врата и за избрани партии, които споделят нашите хрумвания за взаимно присъединяване в изборите. До края на седмицата ще завършваме диалозите с Вътрешна македонска революционна организация и когато сме подготвени ще го обявим обществено. До момента не намираме основни разлики в кардиналните си позиции, само че в политиката нищо не е контрактувано, до момента в който не се контракти всичко ” добави Янев

На срещата беше показан и новият регионален ръководител на партията в Русе Боян Стоянов.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл:

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР