Решението на Кремъл да постави висшия командир на Русия да

...
Решението на Кремъл да постави висшия командир на Русия да
Коментари Харесай

WSJ: Назначението на Герасимов е знак за ново сериозно настъпление на Русия

Решението на Кремъл да сложи висшия пълководец на Русия да управлява военните дейности в Украйна, идва в основен миг от спора, евентуално предвещавайки нова съветска атака, в която Москва се надява да реализира триумфи на бойното поле, написа The Wall Street Journal в материал, показан без редакторска интервенция от Агенция " Фокус “.

В сряда Кремъл назначи началник-щаба на Русия военачалник Валери Герасимов за пълководец на войските в Украйна, връщайки се към индивида, който управлява първичната инвазия. Русия очакваше настъплението да бъде последвано от бърза победа предходната година, само че вместо това затъна в дълъг и безценен спор.

Това беше вторият път в границите на няколко месеца, в който съветското министерство на защитата смени своя основен пълководец и това се случва на фона на битка за надзор над военните старания на Русия. Герасимов размени Сергей Суровикин, именуван " Генерал Армагедон “ от съветските военни ястреби поради бруталната си тактичност, който беше назначен да управлява съветските сили в Украйна преди три месеца.

Понижаването на военачалник Суровикин нанася удар против ястребите, които го подкрепяха, в това число чеченския пълководец Рамзан Кадиров и ръководителя на паравоенната организация " Вагнер “ Евгений Пригожин, като и двамата подлагаха на критика Министерството на защитата и постоянните въоръжени сили.

Пригожин играе все по-важна роля във войната, трансформирайки Вагнер от дребна мощ във формирование от към 50 000 души. Тази седмица Пригожин съобщи, че неговите сили са поели надзор над Соледар в Източна Украйна, като част от съветския напън за отбелязване на победа тази зима след месеци на неуспехи.

Новото предопределение на ген. Герасимов ще тества смелостта на висшия военачалник и може да дефинира политическото му бъдеще.

Повече от десетилетие той беше ключът към напъните на Кремъл да възроди въздействието си от Студената война посредством хибридни интервенции против Запада и да разшири военния отпечатък на Русия в Европа и Близкия изток. Но съвсем година след нахлуването в Украйна, той получава изтощена войска, с цел да извърши политическите заповеди на съветския президент Владимир Путин за реализиране на неуловимата до момента огромна победа на бойното поле в Украйна.

" Това е удостоверение, в случай че е належащо, че ще има съществени офанзиви “, споделя Марк Галеоти, основен шеф на основаната в Лондон консултантска компания Mayak Intelligence и дълготраен наблюдаващ на Русия. " Но за Герасимов това е най-отровната чаша. “

Назначението го връща в центъра на навлизане, което извади нескрито структурните проблеми в армията на ген. Герасимов, която неведнъж се проваляше във война, която планираше да завоюва за няколко седмици, в случай че не и дни.

Докато персоналната отговорност на ген. Герасимов за неуспехите не е потвтърдена, генералът беше липсващ значително от публичното полезрение през по-голямата част от предходната година, до момента в който Путин пое контрола, давайки директни заповеди на командирите на бойното поле, заплашвайки и убеждавайки ги да работят.

Името му още веднъж се появи по-рано тази седмица, когато Министерството на защитата заяви, че той ще размени ген. Суровикин. Министерството на защитата изясни, че разбъркването е обвързвано с разширението на военната интервенция на Русия.

Киев предизвестява от месеци, че Русия възнамерява да предприеме нова атака, евентуално включваща нова акция за завладяване на Киев.

Западните анализатори обаче считат, че Москва е изправена пред сложна борба, в случай че стартира нова атака.

Русия е изправена пред сериозен дефицит на артилерийски муниции, считат от Министерството на защитата на Обединеното кралство, макар че украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр съобщи в четвъртък, че Русия усилва силите на бойното поле, разполагайки бойци, които са били мобилизирани и подготвени предходната година. Според нейните данни Водоснабдителна система РФ са нараснали броя на единиците до 280 от 250 предходната седмица.

" Като се има поради неналичието на нужното готово за потребление бойно съоръжение, Кремъл интензивно употребява своите човешки запаси, с цел да успее на бойното поле “, отбеляза  тя в Телеграм.

Но командирите на място са срещу нова атака заради огромните загуби, които са претърпели съветските сили, показва европейски чиновник по сигурността, добавяйки, че съветските командири са споделили, че първо би трябвало да се изградят линии за доставяне и да се обучат новобранци. Офицерите на предната линия също се оплаквали от неприятното качество на тяхното съоръжение, като споделят, че е трябвало да инсталират на съветските танкове ексцентрични китайски танкови протектори, споделя европейският чиновник.

Ген. Герасимов ще се изправи по някакъв метод против господин Пригожин и неговите сили Вагнер.

Пригожин показва себе си и Вагнер като единствената движеща мощ в това, което беше най-големият пробив на Русия на бойното поле от месеци в град Соледар. Свързани с Вагнер сметки в обществените медии пуснаха фотоси във вторник, които демонстрират господин Пригожин в, както той сподели, солните мини под града, които съгласно него са изцяло следени. Украйна твърди, че градът към момента е оспорван, а съветското министерство на защитата отхвърли Вагнер да е работил самичък в Соледар.

Дара Масикот, старши политически откривател в Rand Corporation, показва, че понижаването на военачалник Суровикин ще окаже напън върху господин Пригожин и други военни ястреби, които подлагат на критика работата на висшето управление на постоянната войска.

" Сега, когато Герасимов още веднъж е твърдо виновен за оперативните решения, Пригожин е изправен пред избор дали да смекчи реториката, с цел да обезпечи непрекъсната поддръжка, или да продължи с рецензиите “, счита Масикот.

Промените биха могли да бъдат от изгода за Украйна, която даде да се разбере, че желае да поддържа напън върху съветските позиции през цялата зима, защото счита, че поддръжката от Запада е дала преимущество на нейните войски.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк допусна, че измененията няма да са огромни или да трансформират инерцията на Киев на бойното поле.

" Можете да сменяте командири на обединени групировки или не, само че ще би трябвало да го изтърпите до дъно “, написа той в Туитър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР