Решението на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане

...
Решението на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане
Коментари Харесай

КПКОНПИ спечели второ дело за конфликт на интереси срещу бившия кмет на Красно село

Решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) за спор на ползи против някогашния кмет на столичния регион “Красно село “ Р. Станиславова беше дефинитивно доказано от Върховният административен съд (ВАС), оповестиха от Комисията. Станиславова е глобена за това, че през 2020 година е определила сама себе си за началник на план с европейски средства, определила си е самостоятелна часова ставка и е наредила сама на себе си да постави ексклузивен труд.


“Първоинстанционният съд приема, че вярно за всяко от трите обособени нарушавания е наложена санкция от по 5 000 лева, защото това е минималният очакван в закона размер, вярно е постановено лишаване в интерес на Столична община на чистото на ден заплащане в размер на 487.95 лева за дните 07.05.2020 година, 22.05.2020 година и 05.01.2021 година, както и лишаване в интерес на страната на сумата от 9 981.46 лева, представляваща получената материална полза за интервала м. май 2020 година до м. март 2021 година “, се споделя в решението на Върховен административен съд.

“Законът не позволява в действителност обстановки, в които обещано лице, заемащо обществена служба, би могло да повлияе в частен интерес като по този метод компрометира обществената служба, реда и метода, по който се реализират функционалностите, предоставени на съответното институция или ведомство “, акцентират още висшите магистрати.

Това е второто доказано от Върховен административен съд решение на КПКОНПИ за открит спор на ползи на Станиславова. Според първото, което докара до отстраняването й от служба през март от Общинската изборна комисия, тя е била в спор на ползи и при сключването на трудов контракт с щерка си в ролята си на началник на план с европейски средства./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР