Решението на Ивелин Попов да прекрати кариерата си в националния

...
Решението на Ивелин Попов да прекрати кариерата си в националния
Коментари Харесай

Съмнения надвиснаха над отказа на Ивелин Попов

Решението на Ивелин Попов да приключи кариерата си в националния тим е взето бързо и прочувствено, а не е плод на дълго обсъждане. Поне това пролича от някои негови реплики при изявлението му в събота преди семейството против Чехия нощес. Именно това бе плануваният финален мач на Попов.

" Има много негативизъм при нас и се търсят двама да " обират пешкира ". Борислав Михайлов го стори след Англия, а в този момент ограничаваме избора им... ", рече първо капитанът. А сетне вметна: " С моето отдръпване напрежението ще се снизи. Тези момчета и треньор ще работят по-спокойно и ще покажат същинското си лице. " Или пък: " Не си мислете, че откакто дам тази конференция, ще си трансформира мнението. Един мъж би трябвало да си държи на думата – има някакви полезности в този живот. "

Това загнезди чувство, че в последните дни Ивелин Попов е имал диалози, които са го отказали от решението да гони до последно огромната си фантазия, която е споделял неведнъж - да играе с България на огромно състезание. Той даже бе безапелационен, че няма да взе участие на плейофите за Евро 2020 през март, където наличието му несъмнено би било от помощ. " Аз съм на 32 години, даже да отидем на eвропейско, нищо няма да се промени ", изненадващо покорно прозвуча той.

Думите му бяха в контраст с отличното му въодушевление при започване на лагера преди контролата с Парагвай и мача с Чехия. В събота Попов разгласи, че е взел решението си още след загубата с 0:6 от Англия, само че е изчаквал националният отбор да си обезпечи класиране за плейофите за Евро 2020 посредством Лига на нациите. Но остава подозрение, че получени рецензии (б.р. - към този момент неразбираемо от кого) за представянето му против парагвайците са предизвикали изненадващото решение. А следните думи единствено затвърждават това: " 12 години не изпуснах лагер – без почивки. Идвал съм с травми, само че при мен няма опрощение. Пуснат ли ме – знаят. Може да не ми върви играта, само че 90 минути ще търча. Надявам се след мен също да има отдадени футболисти като мен, които да не пропущат лагери, да изкарат 12-15 години. "

Селекционерът Георги Дерменджиев изрази плаха вяра, че ще убеди капитана да приключи кариерата си с 92 мача за България. Снощният против Чехия трябваше да му е 90-и, което означаваше - присъединяване и в двата плейофа... Но Попов бе корав: " Твърдо няма да има 92-ри мач ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР