Решението на Иран да спре да се придържа към части

...
Решението на Иран да спре да се придържа към части
Коментари Харесай

Иран обвини САЩ в икономически тероризъм и отправи предупреждение към Европа

Решението на Иран да спре да се придържа към елементи от нуклеарното съглашение от 2015 година е " законно " и страната резервира " правото да продължи да употребява правни начини в границите на нуклеарното съглашение, с цел да отбрани ползите ни пред лицето на американския стопански тероризъм ". Това разгласи външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф, съобщи AFP..
Първият посланик на Иран също по този начин съобщи, че този ход е " обратим единствено посредством съблюдаване (на споразумението) от страна на Европейския съюз ".
Той добави: " След като не съумя да извърши отговорностите си според нуклеарното съглашение - в това число след изтеглянето на Съединени американски щати - Европейският съюз би трябвало като най-малко политически да поддържа коригиращите ограничения на Иран.
Европейският съюз няма претекст да заобикаля твърда политическа позиция за опазване на нуклеарното съглашение и да противодейства на едностранния метод на Съединени американски щати. "
По-рано през днешния ден Иран разгласи, че ще преразглежда решението си за обогатяване на уран над лимита, позволен от нуклеарното съглашение, на всеки 60 дни, изтъквайки, че Франция, Германия и Англия би трябвало да създадат повече за заобикаляне на глобите на Съединени американски щати.
Междувременно Англия прикани Иран неотложно да приключи всички действия, които не са в сходство с нуклеарното съглашение.
От английското външно министерство увериха, че Англия ще остане " напълно ангажирана " към отговорностите си, произлизащи от съглашението и изиска от Иран също по този начин да спре " всички действия, които не подхождат на отговорностите ".
От своя страна външното министерство на Германия съобщи, че е " извънредно разтревожено " по отношение на решението на Иран да спре да се придържа към елементи от нуклеарното съглашение.
Германските управляващи означиха, че са в контакт с други страни по контракта, с цел да се опитат да принудят Иран да се съобрази с нуклеарното съглашение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР