Решението на гръцкото правителство за въвеждане на временни ограничения за

...
Решението на гръцкото правителство за въвеждане на временни ограничения за
Коментари Харесай

Гърция удължава огранбиченията по сухоземните си граници до 14 декември

Решението на гръцкото държавно управление за въвеждане на краткотрайни ограничавания за прекосяване на границите и възбрана за влизане в страната за жители на трети страни се удължава до 14-ти декември.

По информация на МИА, за предварителна защита против разпространяването на ковид на гръцка територия, се удължава срокът на краткотрайните ограничавания за влизане в Гърция през всички сухопътни граници.

За туристите и непознатите жители, за които няма възбрана, е позволено влизането само Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата в България и единствено с негативен тест за COVID-19, изработен 72 часа преди влизането.

През останалите гранични пунктове – Какавия с Албания, Евзони със Северна Македония и Кипи с Турция, се позволява прекосяването единствено на избрана категория лица с негативен PCR-тест.

Тези пунктове ще бъдат отворени от 07:00 до 23:00 часа. Забраната не се отнася за гръцки жители, за лица с право на престой и живеещи в Гърция , за влизане заради безспорна нужда по служебни или медицински аргументи, за товарни камиони, както и за директно преминаващи коли за спешна помощ през Северна Македония от Косово, пренасящи за хоспитализация членове на дипломатически, военния или административния състав на държавите-членки на Европейски Съюз и на ЕУЛЕКС в Косово.

Камионите, пренасящи артикули, може да минават през 4 гранични пункта с България и по един със Северна Македония, Турция и Албания, като за водачите не е наложително потвърждаването на негативен PCR-тест.

В същото решение е вписана и краткотрайната възбрана за влизане в Гърция на „ всички жители на трети страни от всяка точка на влизане, по какъвто и да е метод и с каквото и да е транспортно средство, в това число въздушни, морски, железопътни и шосейни връзки ”.

Изключение са държавите-членки на Европейски Съюз и Шенгенското пространство, както и за жителите на Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Уругвай, ОАЕ и Сингапур. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР