Решението на главния дизайнер на Apple Джонатан Айв да напусне

...
Решението на главния дизайнер на Apple Джонатан Айв да напусне
Коментари Харесай

Капитализацията на Apple намаля с $9 милиарда след новината за напускането на главния дизайнер

Решението на основния дизайнер на Apple Джонатан Айв да напусне корпорацията и да за стартира личен бизнес струваше на производителя на iPhone най-малко $9 милиарда. Засега. С толкоз спадна капитализацията на Apple в NASDAQ.

Акциите на Apple в четвъртък след приключването на търговете поевтиняха с 1,5%, а пазарната капитализация се редуцира с 9% и доближи $919,02 милиарда . Това бе реакцията на пазара на новината, че компанията ще бъде напусната Джони Айв, основал всички дизайнерски решения на Apple.



Айв разгласи на 27 юни решението си да напусне Apple в края на годината. Той заяви в изявление пред Financial Times, че ще отвори и ще работи в своята лична дизайнерска компания LoveFrom. Тя би трябвало да отвори порти през 2020 година.

Направлението за потребителски интерфейси и дизайн ще бъде управлявано от операционния шеф Джеф Уилямс, който ръководеше създаването на Apple Watch. Корпорацията от Купертино съобщи, че има намерение да продължи продължи да работи с Айв, само че към този момент като клиент на LoveFrom. Но все пак, котировките на Apple реагираха негативно на тази вест.

Айв работи в Apple от 1992 година, като от 1996-та управлява работата на всички дизайнери в компанията. Той бе непосредствен съидейник на Стив Джобс и до през днешния ден отговаряше за безусловно всички дизайнерски решения – от външния тип и интерфейса на устройствата до интериора на магазините и огромните архитектурни планове като да вземем за пример Apple Park. Reuters съобщи, че точно работата на Айв е повода Apple предходната година да доближи пазарна капитализация от $1 трилион. Financial Times разгласи Джони Айв за „най-известният дизайнер в света“ и „пазител на цялата хармония на Apple“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР