Решението на Европейския съд по делото за газопровода Opal ще

...
Решението на Европейския съд по делото за газопровода Opal ще
Коментари Харесай

Новак: Решението на съда на ЕС за газопровода Opal ще повлияе върху тристранната газова срежа


Решението на Европейския съд по делото за газопровода Opal ще бъде регистрирано на договарянията с Украйна и Европейската комисия за преноса на природен газ, следващият стадий от които ще се проведат на 19 септември. То визира обстановката с енергоснабдяването на европейските страни като цяло, е декларирал министъра на енергетиката на Русия Александър Новак, представен от РИА Новости.

Съдът на Европейски Съюз във вторник анулира решението на Европейската комисия от 2016 година за разширение на достъпа на „ Газпром “ до мощностите на Opal, определяйки го като нарушение на правилото на енергийната взаимност.

„ Мисля, несъмнено от позиция на договарянията, че тази обстановка ще бъде взета поради. Според мен това е решение, което визира като цяло обстановката с енергоснабдяването на европейските страни, с потоците и доставките на газ “, е споделил Новак пред телевизия „ Россия 24 “. По думите му, юристите на съветското енергийно министерство изследват решението на съда за газопровода Opal. Самият той се нае да разяснява след техните изводи. В същото време съветският енергиен министър напомни, че решението е взето от Европейска комисия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР