Решението на европейските лидери за издаване на общ дълг за

...
Решението на европейските лидери за издаване на общ дълг за
Коментари Харесай

Вземането на общ дълг от ЕС не трябва да се превръща в рутина, призова шефът на Бундесбанк

Решението на европейските водачи за издаване на общ дълг за разпределяне на финансова помощ на най-засегнатите от ковид страни би трябвало да остане като изключение и да не служи като модел при бъдещи бюджетни провокации.

Това прикани гуверньорът на Бундесбанк Йенс Вайдман, представен от " Ройтерс ".
 Екологичен потенциал се закани да блокира бюджетната договорка на евролидерите
Екологичен потенциал се закани да блокира бюджетната договорка на евролидерите

Ние за момента не сме подготвени да погълнем горчивото хапче

Лидерите на Европейския съюз реализираха историческо съглашение във вторник за обособяване на големи средства за възобновяване на стопанските системи от пандемията от ковид. Срещата на върха продължи съвсем пет дни и на няколко пъти беше на ръба на неуспех. Споразумението разрешава на Европейската комисия да набере 750 милиарда евро от финансовите пазари от името на всички 27 страни членки - невиждан акт на взаимност в съвсем 70-годишната евроинтеграция.

" Важно е, че Европейски Съюз потвърди качествата си за реакция по време на рецесията ", сподели Вайдман в изявление за медийната група Funke. Той добави, че показаната взаимност във финансови измерения е вярното нещо в тази рецесия.
 Как евролидерите разпределиха бюджета до 2027 година?
Как евролидерите разпределиха бюджета до 2027 година?

За първи път в историята на Общността страните ще вземат общ заем от финансовите пазари

Но гуверньорът акцентира, че контрактуваният механизъм за дълга би трябвало да остане изключение и че прецизни условия би трябвало да бъдат прикрепени към финансовата помощ.

" Необходими са механизми за надзор, с цел да се подсигурява, че средствата се употребяват свястно и дейно ", счита той.

" Като цяло аз мисля, че общ дълг за обширни прехвърляния е под въпрос. Най-малко пакетът не би трябвало да служи като трамплин за огромен дълг на Европейски Съюз за постоянно финансиране на семействата ", уверен гуверньорът на Бундесбанк Йенс Вайдман.

Той разяснява и развиването в Съединени американски щати, значим търговски сътрудник за Германия.
 Какво договориха евролидерите и за какво бе толкоз мъчно?
Какво договориха евролидерите и за какво бе толкоз мъчно?

Кои са печелившите и изгубилите

" Съединени американски щати разхлабиха някои от ограниченията си по-рано и в този момент ги стягат още веднъж на някои места. Това прекъсване и потегляне несъмнено е мъчно за стопанската система. Във всеки случай това демонстрира какъв брой значимо е да се резервира бдителността, да се следи от близко инфекциозният развой и да се предотврати лумване ", изясни той.

По отношение на Германия, Вайдман счита, че най-голямата стопанска система в Европа е минала пика на пандемията, както и най-ниската точка на икономическата рецесия.

Данните демонстрират, по думите му, че стопанската система последователно се възвръща.
 Германия е ударена от втора вълна на ковид
Германия е ударена от втора вълна на ковид

Втората вълна на ковид към този момент е тук.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР