Решението на Европейската комисия (EK) да постави в черен списък

...
Решението на Европейската комисия (EK) да постави в черен списък
Коментари Харесай

Москва готви ответни мерки заради черния списък на руските авиокомпании

Решението на Европейската комисия (EK) да сложи в черен лист 20 съветски самолетни компании ще докара до ответни ограничения. Това са съобщили от пресслужбата на Федералната организация за въздушен превоз на Русия, представени от " Интерфакс ".

" Решението за включване на редица съветски самолетни компании, сертифицирани от Федералната организация за въздушен превоз, в по този начин наречения черен лист " на Европейския съюз свидетелства за продължаващата политика на дискриминация и нарушение на наредбите на интернационалното авиационно право, което неизбежно ще докара до на ответни ограничения от страна на авиационните управляващи на Руската федерация във връзка с самолетните компании на държавите-членки на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на регулатора.

Решението на Европейския съюз няма да засегне сигурността на полетите на съветски превозвачи, заяви Федералната организация за въздушен превоз.

" Гореописаните ограничаващи ограничения против съветските самолетни компании са взети задочно и нямат никакви учредения, свързани с техническото положение на самолетния парк на съветските въздушни превозвачи, поддържането на летателната валидност на тези самолети, осъществяването на лизингови покупко-продажби ", заяви организацията. маркирано. в така наречен черен лист, да имат цялата нужна бордова документи, утвърдена от упълномощения орган в региона на гражданското въздухоплаване на Руската федерация. Всички въздухоплавателни средства дават отговор на стандартите за летателна валидност, минават през постоянна поддръжка в периодите, избрани от стратегия за поддръжка. "

По-рано в понеделник Европейска комисия сложи в черен лист 20 съветски самолетни компании. Това са Aeroflot, Rossiya, Pobeda, UTair, S7, Aurora, Izhavia, Yakutia, UVT Aero, Smartavia, IrAero, Ural Airlines, ALROSA, Nordstar, Rusline, Yamal, Nordwind, IFly, Rusjet и Aviastar-TU.

На тези компании е неразрешено да летят до страни от Европейски Съюз, " тъй като не дават отговор на интернационалните стандарти за сигурност ", се споделя в изказване на регулатора. Той изясни опасенията си с обстоятелството, че след въвеждането на европейски наказания против Руската федерация, самолетните компании пререгистрират самолети, принадлежащи на задгранични лизингодатели, в регистъра на Руската федерация. Росавиация от своя страна им разреши да експлоатират " стотици непознати самолети без годен документ за летателна валидност ".

Руските самолетни компании не са изпълнявали полети до Европейския съюз даже преди да бъдат включени в черния лист: след началото на съветската военна интервенция в Украйна редица западни страни затвориха въздушното си пространство за тях.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР