Решението на Доналд Тръмп укрепва проруските възгледи на иранския елит,

...
Решението на Доналд Тръмп укрепва проруските възгледи на иранския елит,
Коментари Харесай

Турски експерт: Отказът на САЩ от ядрената сделка с Иран ще облагодетелства Русия

Решението на Доналд Тръмп укрепва проруските възгледи на иранския хайлайф, защото той няма други ориентири най-малко в Близкия изток. На второ място, Русия без особени проблеми може да осъществя като реекспорт иранския петрол по целия свят на преференциални условия, като се чака, че Техеран ще се старае да води оптимално лоялна ценова политика.

Турският специалист в региона на международната стопанска система професор Танер Берксой (Taner Berksoy) в изданието Dünya Gazetesi изрича умозаключение, че решението на Съединени американски щати фактически може да бъде преференциално за Русия.

„ През последните месеци се следи растеж в цената на нефта. Той стартира откакто президентът на Съединени американски щати даде да се разбере, че договорът с Иран не го удовлетворява. Не можеше да се подсигурява, че Съединени американски щати ще се откажат от съглашението, само че пазарът реагира адекватно” - написа Берксой.

Частта на Иран в нефтеното произвеждане не е толкоз грамадна, само че в случай че глобите спрат реализацията на 2 млн. барела на ден, това видимо ще се усети и ще провокира внезапен скок на цените.

Голяма е вероятността цената да доближи 95-100 $ за барел, предвижда Берксой. Естествено от такова решение може да завоюват огромните експортьори, измежду които се намира Русия. Нейната стопанска система претърпява не най-хубавите си времена по отношение на пониженото съдействие с Европа, Съединени американски щати и другите страни. Разходите на страната обаче ще порастват, в случай че се регистрира интервенцията в Сирия, грандиозните строителни планове и по този начин нататък, обобщава турският професор.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР