Решението на Доналд Тръмп да отложи посещението си в Дания

...
Решението на Доналд Тръмп да отложи посещението си в Дания
Коментари Харесай

Тръмп отказа визита в Дания, иска Русия на Г-8 догодина

Решението на Доналд Тръмп да отсрочи визитата си в Дания провокира изненада в Копенхаген. Визитата беше планувана за 2 и 3 септември, оповестява Българска национална телевизия.

Много датски политици окачествиха дейностите на американския президент като недипломатичен жест, само че министър председателят на страната посочи, че рецесия няма. Друго изявление на Тръмп също се разисква измежду политическия хайлайф - желанието на стопанина на Белия дом да види Русия отвово във формата Г-8.

© Архив
Доналд Тръмп трябваще за посети Дания по покана на кралица Маргрете Втора. Тръмп обоснова решението си да отсрочи визитата в Туитър.

Дания е доста специфична страна с необикновен народ, само че поради коментара на премиера Метте Фредериксен, че тя не се интересува от разискване на продажбата на Гренландия,аз ще отложа срещата ни, планувана за след две седмици, за друго време.

Метте Фредериксен, министър- ръководител на Дания: Приех новината, че президентът Тръмп отсрочва визитата си в Дания със страдание и изненада. Очаквах тази аудиенция. Приготовленията ни бяха в ход. Това беше, мисля опция да честваме околните връзки на Дания със Съединени американски щати.
Фредериксен повтори, че Гренландия не се продава и Брюксел я поддържа. Според вестник " Вашингтон пост " в администрацията на Тръмп се е обсъждала опцията на Дания да се предложат по 600 милиона $ годишно за ледения остров за неустановен период. Сумата била избрана въз основата на разноските на Копенхаген по автономията.

Друго предложение на Доналд Тръмп беше признато за сведение от немското държавно управление. Два дни преди срещата на огромната седморка, Тръмп изиска остарелия формат Г-8.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Дълго време форматът беше Г-8 и в този момент е Г-7.Президентът Обама мислеше,че не е добре Русия да е вътре и изиска тя да е вън. Но аз мисля, че е доста по-подходящо Русия да е член. Трябва да бъде Г-8, тъй като доста от нещата, за които приказваме, би трябвало да се разискват с Русия.
Москва отговори, че съответните оферти би трябвало да се показват на съветската страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР