Решението на ДБ за консултации за изпращане на оръжие в

...
Решението на ДБ за консултации за изпращане на оръжие в
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Внесохме решението за консултации за изпращане на оръжие в Украйна

Решението на Демократична България за съвещания за изпращане на оръжие в Украйна към този момент е импортирано и аз бях измежду първите подписали.

Това разгласи в „Денят стартира с Георги Любенов“ депутатът от „Демократична България“ Стоян Михалев

Категоричният отвод на Българска социалистическа партия да взе участие в тези съвещания той разяснява по този начин:

„Ние съответно нямаме никакво съдружно съглашение с Българска социалистическа партия. Нашето съглашение е с „Продължаваме промяната“ и в границите на тези съглашения, които тя е постигнала, нямаме никакви точки, в които да вземем за пример спорът в Украйна да се сметне за нарушаване. Българска социалистическа партия също считат, че това е война и нямат разлики от позицията на Народното събрание. Те поддържаха всички точки в общата декларация, без налагането на наказания и това не докара до разпад в обединението, сподели още той.

Михалев не е уверен, че ГЕРБ ще в действителност ще поддържа ръководещите за изпращането на оръжие.

„Те внезапно се оказаха огромни евроатлантици, само че дано не забравяме, че помогнаха на проектите на Путин за тази война. Ако не беше „Руски поток“, доста мъчно Путин щеше да стартира тази война“, счита депутатът.

Михалев, разгласи, че по негово предложение е призната нова мярка за подомагане на културата – ваучерите за храна да се усилят от 80 на 200 лева и да могат да се употребяват и за посещаването на културни събития – спектакъл, изложения, кино.

„Мярката към този момент е дейна. С бюджета към този момент е гласувана, влезнала е в Държавен вестник. Получих увещание от Министерството на културата, на равнище заместник-министри, че ще стартират да пишат писма до шефовете на културните институции, тъй като е значимо шефовете и уредниците на концерти и културни събития да сключат контракти с компаниите, които имат издаване за лиценз на тези ваучери“, сподели депутатът.

Михалев е склонен с тезата на премиера, че Русия саботира евроинтеграцията на Западните Балкани. Коментира и шпионския скандал в ДАНС.

„Според мен когато се прави такова следствие в службите, не мисля, че е в най-ниския ешалон. Моето мнение е, че би трябвало да се търси на по-високо равнище в нашите служби. Това, което чух по отношение на войната в Украйна, какъв брой ще продължи тя, мините, които щели да дойдат и да заплашат туризма – източникът беше еднакъв и нищо от това, което чух през последните три месеца, не беше истина“, съобщи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР