Решението на британския премиер Борис Джонсън да суспендира парламента за

...
Решението на британския премиер Борис Джонсън да суспендира парламента за
Коментари Харесай

Британският Върховен съд нанесе исторически удар на Борис Джонсън, но той отказва оставка

Решението на английския министър председател Борис Джонсън да суспендира Народното събрание за 5 седмици е нелегално, постанови Върховният съд на Англия във вторник с неповторимо решение, което в действителност значи, че Джонсън е злоупотребил с власт. Неговите съперници настояха за незабавната му оставка, само че министър-председателят не счита да подава такава. От Ню Йорк той съобщи, че почита решението на съда, само че е " мощно несъгласен " с него. Джонсън даде да се разбере, че ще остане на поста си, с цел да изведе Англия от Европейския съюз на 31 октомври, както е заречен.

Британски политици и коментатори са единомислещи, че решението на Върховния съд е най-мощният удар върху премиера до момента.

" Длъжен съм да кажа, че въобще не съм склонен с това, което постановиха съдиите. Не считам, че то е вярно, само че ние вървим напред и Народното събрание, несъмнено, ще възобнови работа ", съобщи Джонсън във вторник пред английски медии в Ню Йорк, където взе участие в Общото заседание на Организация на обединените нации. По думите му задачата е Брекзит да се случи на 31 октомври.

" Това, което явно би трябвало да се направи, е да се провеждат избори. Джереми Корбин тръби за това наляво и надясно и би трябвало да изиска избори ", разгласи той, говорейки за водача на опозиционната Лейбъристка партия.

Върховният съд, който играе ролята на парламентарен съд във Англия, разгласи по-рано, че решението на английския министър председател Борис Джонсън да спре активността на паралмента до 14 октомври е нелегално.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР