Решението на българското правителство да се въздържи при гласуването на

...
Решението на българското правителство да се въздържи при гласуването на
Коментари Харесай






Решението на българското правителство да се въздържи при гласуването на Глобал

Решението на българското държавно управление да се въздържи при гласуването на Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията беше вярно, счита анализаторът Мирослав Попов. В предаването " 12+3 " той изрече мнение,  че българското общество не си дава сметка какво се е случило в Маракеш и още по-малко какво ще се случи в околните 5-10 години, в случай че нещата се утвърдят по този метод.
„ Около 150 страни някъде ще поддържат Глобалния пакт. Разбира се, това не значи, че той влиза в действие незабавно. Те го поддържат в този момент на форума, а по-късно ще има и гласоподаване в Организация на обединените нации. Около 130 от тези страни бяха на форума – това са представителите на Западна Европа, в по-голямата си част, и Третия свят. Става дума за една среща на страните, които са извор на мигранти, и страните, които са приемащи мигранти. Страни като България, Чехия, Полша, Унгария, Австрия, Италия, Швейцария, които имат едно по-мъдро схващане за миграцията, те се въздържаха от присъединяване. Решението на българското държавно управление беше вярно да не взе участие там “, разяснява анализаторът и добави мнение обаче, че страната ни е имала двусмислена позиция:

„ От една страна не изпращаме делегация, а въпреки това – министърът на външните работи непрекъснато приказва какъв брой сме „ за “ и какъв брой поради България примерно Истанбулската спогодба е спряла, надали не се е провалила “.

Попов уточни разликите сред мигрант и емигрант. Според него пактът цели да замъгли тези разлики:

„ Предявяват се две дузини претенции и искания към страните, които одобряват мигранти – по какъв начин би трябвало да ги обгрижват. Това е голям комплекс от ограничения “.

Глобалната олигархия към този момент й е писнало от националните страни, безапелационен е Попов. Той уточни какво ще се случи, в случай че тези ограничения бъдат прокарани:

„ Ще се случат огромни мигрантски талази. Целта на Глобалния пакт е миграцията да стане регулярна – посрещаме ги, настаняваме ги, отделяме небходимите запаси. Това обаче няма нищо общо с класическата идея на Организация на обединените нации за поданството, за интернационалните напредвания. Принципната разлика на Глобалния пакт е, че вместо да помогнем на африканските страни да се преборят с проблемите си, ние мислим по какъв начин да подпомогнем мигрантите от тези страни в Европа “.

Според анализатора евентуално Пакта ще се прегласува. " Ще има доста дълга и тежка битка сред естествените хора, които си почитат националните страни и Европейски Съюз, и другите хора, за които всичко това няма никаква стойност. Сблъсъкът е сред естествените хора и уктраглобалистите ", разяснява той.  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР