Решението на австралийското правителство само ваксинирани да могат да участват

...
Решението на австралийското правителство само ваксинирани да могат да участват
Коментари Харесай

ТЕНИСЪТ СЕ ТРЕСЕ: Джокович няма да участва на Аустрелиън Оупън

Решението на австралийското държавно управление единствено имунизирани да могат да вземат участие Australian Open може да докара до отвод от присъединяване на водача в международната класация Джокович. Това стана ясно от изявлението на татко на сръбския тенисист Сърджан Джокович.

Аустрелиън Оупън 2022 ще се организира в интервала 17-30 януари.

" По отношение на имунизацията и отхвърли от нея, това е право на всеки един от нас. Никой няма право да навлиза в нашето персонално пространство. Това нещо е обезпечено от нашата Конституция. Всеки самичък взема решение за здравето си. Дали е имунизиран, това е единствено и само негово право. Дали той ще заяви това нещо, мисля си, че не. И аз самият не знам за това негово решение, а и да знаех, нямаше да го кажа пред вас. Той има право да взема решение, по този начин както самичък реши ", сподели Сърджан пред локалната телевизия " Първа ".
свързани новини3115на 20.11.2021
Според него много неприятно е решението на управляващите в Австралия, които са си разрешили да предизвикат деветкратният първенец от Откритото състезание на Австралия, предава БГНЕС.

" Дали ще се появи там зависи от тяхното държание. Той с удоволствие би отишъл, тъй като е състезател, а и ние самите желаеме това. Но при тези условия евентуално няма да стане ", сподели още бащата на и посочи, че синът му няма да одобри и 14-дневна карантина.

В края на предходната седмица шефът на Аустрелиън Оупън Крейг Тайли удостовери, че до присъединяване в шампионата ще бъдат допускани единствено имунизирани състезатели. В последните дни се появиха информации, че уредниците може би ще създадат изключение за Джокович, който е деветкратен първенец в Мелбърн, само че това едва ли ще стане, защото решението идва от държавното управление на Австралия и управата на щата Виктория, където се намира Мелбърн.

В средата на октомври в изявление пред сръбското издание “Блиц “ се разгневи на въпрос дали е имунизиран против COVID-19 и отхвърли да отговори.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР