Решението майки на хора с увреждания да не бъдат пуснати

...
Решението майки на хора с увреждания да не бъдат пуснати
Коментари Харесай

Караянчева за скандала с майките: Облеклото трябва да отговаря на авторитета на институцията

Решението майки на хора с увреждания да не бъдат пуснати в Народното събрание поради тениски с надпис „ Системата убива " е „ неразбирателство ", само че НСО и зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов (ГЕРБ) са си свършили добре работата. Това съобщи ръководителят на институцията Цвета Караянчева пред Би Ти Ви.

„ Разрешение за влизане на тези дами е имало, само че те са били спрени, тъй като имаме Правилник за навестяване на Народното събрание и там написа, че „ в постройката на Народно събрание се позволяват лица, чието облекло дава отговор на престижа на институцията и подхожда на общоприетите правила ". (...) Просто е трябвало да се преоблекат, да не бъдат с тези тениски, които са тип пропаганда ", съобщи тя.

Според нея става дума за „ фиктивен скандал " и ГЕРБ ще поддържат Христов при вероятно гласоподаване на оставката му в пленарна зала. По думите й Българска социалистическа партия са употребявали обстановката, „ с цел да получат медийна изява, да се получи скандал ".

По мотив настояването на ДБГ зам.-председателят от „ Атака " Явор Нотев да се отдръпна поради визитата си в Крим, Караянчева уточни, че той не е бил в командировка от Народно събрание, а е пътувал с пари на партията си. „ Единственото, за което съм известена, е, че те (Нотев и Волен Сидеров – б.р.) ще отсъстват от Народното събрание. „ Атака " са независима партия, ние следваме евроатлантическата позиция ", изясни ръководителят на Народно събрание.

Тя атакува президента Румен Радев, който е в тежък спор с ГЕРБ и изключително със зам.-председателят Цветан Цветанов след последния КСНС.

„ Държавната институция в лицето на господин Радев прекрачи една алена линия, която я има във всички демократични цивилизации. Трябва думите да се претеглят, тъй като не сме инцидентни хора ", съобщи Караянчева и акцентира, че е неприемливо президентът да атакува Цветанов („ ръководителят на най-голямата парламентарна група, който е определен преди единствено една година на избори " ).

По мотив изказванията, че президентът работи по собствен политически план, тя акцентира, че „ сполучлива партия се прави с възторг, ентусиазъм, оптимизъм, вяра. Не се прави с ненавист, подхвърлени намеци, със слушане на избрана групичка хора, която му дава неверни препоръки ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР