Решението, което се очертава, не е в наша полза. Това

...
Решението, което се очертава, не е в наша полза. Това
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Дългогодишните ни грешни политики преобърнаха колата за ”Фолксваген”

Решението, което се обрисува, не е в наша изгода. Това не е краят на света и няма да е последният подобен случай.Но това, което прекатурна колата е обвързвано с дългогодишни неверни политики. Например, положението на просветителната ни система, нямаме фрагменти, разяснява пред бТВ някогашният министър на стопанската система Трайчо Трайков въпроса къде ще бъде новият цех на ”Фолкваген ”.
Упоритото и дългогодишно отвращение да бъде създаден транспортния кулоар Север-Юг, т.е. Хамбург-Кулата. Ако беше осъвременено ж.п. трасето Русе-София щяхме да разполагаме с пристанище на час и половина от София, добави той.

Допълнителните преференции, които дава Турция също имат значение. Още когато бях министър сложих въпроса да се дават преференции за компании, които избират да влагат в границите на Европейски Съюз, сподели той във връзка обещанието на турската страна на влага 100 милиона в завода, както и да закупува за администрацията си коли от този цех.

Трайков изясни, че компании от мащабите на " Фолксваген " не се преценяват в доста огромна степен с политически фактори, защото те подписват извънредно подробни съглашения със съответното държавно управление, които подсигуряват техните права.

Трайков разяснява и случващато се в енергийната борса: Проблеми на енергийната борса се появяват не за първи път. Надявам се, че държавните институции ще реагират по не толкоз смехотворен метод, както до момента.

Думите му са във връзка констатацията, че преди дни, бизнесът в страната е платил най-скъп ток в Европа.

Проблем в борсата има, безапелационен е той. По думите на Трайков, той е обвързван с метода, по който работи енергийната борса. „ Изглежда, даже че има операция “, разяснява той.

Организираните пазари и тържища са най-стриктно и строго контролираните икономически обекти на всички места по света. Малки пролуки са способни да преобърнат пазара. Очевидно има огромен недостиг по това отношение в България. Когато имаме не 300 равностойни играчи, а 3-ма не е мъчно да се получават такива неща. Във допустимо най-кратки периоди би трябвало да се търси обединяване с други тържища, счита Трайчо Трайков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР