Решението идва, след като страната получи дарения на криптовалута на

...
Решението идва, след като страната получи дарения на криптовалута на
Коментари Харесай

Украйна узакони използването на криптовалути

Решението идва, откакто страната получи дарения на криптовалута на стойност десетки милиони долари, които се надяват да оказват помощ на военните старания на страната против Русия. Законопроектът, подписан от Зеленски, беше утвърден от украинския парламент предишния месец и „ основава условия за пускане на законен пазар за виртуални активи в Украйна “.

Той разрешава на украинските банки да откриват сметки на крипто компании, като назначава Националната банка на Украйна и Националната комисия по скъпи бумаги и фондови пазари за финансови надзорни органи за бранша.

Това значи, че крипто тържищата и фирмите, които обработват други виртуални активи, ще би трябвало да се записват в държавното управление.

Държавата споделя, че ще отбрани криптовалутите на жителите със същата правна мощ като нейната национална валута - гривната.

Законът ще „ изведе криптосектора от сянка “, сподели вицепремиерът на Украйна и министър на цифровата промяна Михайло Федоров.

„ С началото на войната криптовалутите се трансфораха в мощен инструмент за привличане на в допълнение финансиране за поддръжка на въоръжените сили на Украйна “, сподели още Федоров.

За повече от три седмици на война криптофондът на Украйна е събрал повече 54 милиона $ в криптовалути.

Според други издания, измежду които Coin Desk, държавното управление е получило близо 100 милиона $ в крипто дарения.

Криптовалутата играе значима роля във войната сред Русия и Украйна.

Освен че е главен канал за дарения за Украйна, той се преглежда като вероятен „ избавителен пояс “ за руснаците, наранени от финансови наказания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР