Решението е взето от Академичния съвет на на Ала –

...
Решението е взето от Академичния съвет на на Ала –
Коментари Харесай

Академик Христо Белоев стана Доктор Хонорис Кауза на университет в Киргизтан

Решението е взето от Академичния съвет на на Ала – Тоо Международен университет, по предложение на ректора, проф. проф. Санжарбек Ердолатов. В предлагането са регистрирани заслугите на акад. Христо Белоев за разширение на взаимните действия сред двата университета и изключително ролята на плана за Модернизация на висшето обучение в страните от Централна Азия посредством потребление на нови просветителни технологии. С почетното звание Doctor Honorсis Causa е почетен и проф. Ангел Смрикаров.

Акад. Белоев благодари за оказаната му висока чест и удостояването с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Киргизския интернационален университет Ала - Тоо и направи ретроспекция на взаимните действия и работата по планове. Благодарение на плана за Модернизация на висшето обучение, по който работим взаимно към този момент четири години, ние вършим огромна крачка в цифровизацията на нашите университети и адаптиране на просветителните системи към цифровото потомство, посредством внедряване в образователния развой на иновационни просветителни технологии и дидактически модели.

Между двата университета е подписан контракт за съдействие и в последните години се развива дейна активност и съдействие.

Международен университет Ала – Тоо има пет факултета и образованието на студентите се организира напълно на британски език.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР