Решението е взето на заседанието на комисията за борба с

...
Решението е взето на заседанието на комисията за борба с
Коментари Харесай

Решено: Пускат учениците във Варна в грипна ваканция от утре


Решението е взето на съвещанието на комисията за битка с грипа през днешния ден, която заседава и към този час в РЗИ-Варна. 

Както към този момент съобщихме, кметът на града Иван Портних даде рекомендации комисията да заседава още през днешния ден, заради възходящия брой на болните възпитаници и учители.

" Лично проследявам динамичността на заболеваемост. Знаете, че комисията се привиква от РЗИ и там има представители на разнообразни структури. Това, което виждаме от сутринта по тяхната статистика е, че към момента % на заболеваемост в общината е надалеч от сериозния, с цел да бъде взето такова решение. Но получаваме информация по часове, че броят на възпитаници и учители, които не се усещат добре, се усилва. По мое разбиране е, че комисията е добре да се събере още през днешния ден и да се вземе решение на база тази динамичност, да се вземат ограничения още за утрешния ден. А не на следващия ден, в случай че продължава да нараства броят на болните, да се проточи във времето. Трябва да имаме поради, че оповестяването на зараза касае и лечебните заведения. В случая моля към по-голяма еластичност. Включително, в обособените учебни заведения, където има динамичност на заболеваемостта, за вземат самостоятелно решение на Педагогическия съвет за разформироване на децата. Помолили сме през днешния ден следобяд да бъде взето съответно решение на база статистиката. Настоявам да се произнесат на база обективните данни, тъй като виждаме, че има динамичност в този развой ", изясни по-рано през днешния ден кметът.

Очаквайте детайлности!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР