"Решението е очаквано и очаквано е взето с пълно мнозинство,

...
"Решението е очаквано и очаквано е взето с пълно мнозинство,
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на правосъдието: Писмото на Гешев ми звучи като изпускане на нерви

"Решението е предстоящо и предстоящо е взето с цялостно болшинство, тъй като това предписва законът " - по този начин арбитър Петко Петков - някогашен заместник-министър на правораздаването, разяснява пред БНР обстоятелството, че за по-малко от минута прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет възвърне като прокурор в Специализираната прокуратура някогашния ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Всички осем присъстващи правосъдни кадровици гласоподаваха "за " молбата на Георгиев.

Петков посочи, че това дали са тествани всички обстоятелства, станали известни около "Апартаментгейт ", би имало отражение върху кариерата на Георгиев за в бъдеще.

Съдия Петков разяснява номинацията на Иван Гешев за основен прокурор и писмото му, с което той благодари на сътрудниците си за поддръжката за номинацията му за идващ обвинител номер едно.

"Изненадан съм, тъй като всеки магистрат, в това число и претендентите за основен прокурор, би трябвало да сдържат страстите си. Това писмо ми звучи като изпускане на нерви ", разяснява арбитър Петков.

Той проучва обществените изявления на Гешев от последните седмици: "Не единствено вербално, само че и жестомимично той демонстрира някаква експанзия, което е прекомерно рисково качество за човек, претрупан с толкоз доста власт ".

Според Петков е притеснително това, че в изявлението си пред Българска национална телевизия Иван Гешев съобщи, че трите управляващи би трябвало взаимно да си сътрудничат: "Чисто концептуално това е надълбоко неправилно. Действително трите управляващи не са откъснати една от друга, само че те би трябвало взаимно да се управляват. Ако те си сътрудничат, каквото е желанието на претендента за основен прокурор, те най-вероятно ще си сътрудничат против правата на жителите и против елементарните хора ".

Съдия Петков разяснява изнасянето в медиите на доказателства от прокуратурата по разнообразни следствия и последният случай "ТАД Груп ": "Опасна е тази наклонност, тъй като няма гаранция, че тези доказателства, които прокуратурата изнася, са в цялостния си размер. Защото по едно дело е рядко да има единствено доказателства, сочещи за виновността. Прокуратурата по закон е длъжна да събира и доказателства за оневиняване на обвинените " и посочи, че по тази причина мястото, където се показват доказателствата е правосъдната зала, а не медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР