Решението е да се проведат най-късно до лятото на следващата

...
Решението е да се проведат най-късно до лятото на следващата
Коментари Харесай

Отложиха и Олимпийските игри в Токио

Решението е да се проведат най-късно до лятото на идната година

Олимпийските игри в Токио няма да стартират на 24 юни тази година, както се планираше
(снимка CC0 Public Domain)

След като о громен брой спортни събития бяха анулирани или отсрочени, заради пандемията от ковид, пристигна ред и на Олимпийските игри в Токио.  Те трябваше да се проведат това лято, само че в този момент се отсрочват за по-късно.

Службата на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе заяви новината с обява в обществената мрежа Twitter. Олимпиадата в Токио ще се организира през 2021 година, като това решение е взето след диалози на уредниците с Международния олимпийски комитет.
още по тематиката
„ След телефонните си диалози с президента на МОК, министър председателят Абе приказва с пресата и изясни, че двамата са се договорили Олимпийските игри в Токио да не бъдат отменяни, а да се проведат до лятото на 2021 година ”, се споделя в известието.

Олимпийски игри са отменяни и в предишното – поради Първата и Втората международна война, само че в никакъв случай не са били отлагани за друга година. Официалното известие последва новината от понеделник, че членът на МОК Дик Паунд е уведомил USA Today за отлагането на игрите.

„ Въз основа на информацията, която има МОК, беше решено отлагането на игрите ”, съобщи Паунд. „ Игрите няма да започват на 24 юли, толкоз знам ”, предава думите му USA Today. Очаква се публично изказване от МОК.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР