Решението дали Великобритания ще се придържа към европейския модел или

...
Решението дали Великобритания ще се придържа към европейския модел или
Коментари Харесай

Брюксел: Търговията с Лондон ще зависи от това дали избира европейския модел

Решението дали Англия ще се придържа към " европейския модел " или ще се откаже от регулациите, откакто напусне Европейския съюз, ще дефинира формата на бъдещата комерсиална договорка с блока. Това съобщи основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние, представен от " Ройтерс ".

Коментарът му пристигна в отговор на американския министър на търговията Уилбър Рос, съгласно който договорката за Брекзит сред Англия и Европейски Съюз би трябвало да дава отговор на комерсиалните ползи на Съединени американски щати.

Рос сподели още, че Лондон не би трябвало да се поддава на " мощно протекционистката " комерсиална позиция на Европейски Съюз.

" Когато чуя министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбърт Рос в Лондон да приканва британците да се отклонят от Европа, с цел да се сближат с други – към по-малко регулации, за околна среда, опазване на здравето, хранителна индустрия и без подозрение финансова, фискална и трудова регулация, би трябвало да се запитам ", уточни Барние.

" Англия избра да напусне Европейски Съюз. Иска ли да се отдалечи и от европейския модел? Това е различен въпрос ", добави Барние.

" Ред е на британците да ни кажат дали към момента се придържат към европейския модел. Техният отговор е значим, тъй като задава посоката на полемиката за бъдещото ни партньорство и изискванията на ратификацията му ", сподели още Барние.

Той ще се срещне с английския си сътрудник Дейвид Дейвис в петък за идващия кръг от договарянията за развода сред Европейски Съюз и Англия. Целта на диалозите е да се дефинира какъв брой пари дължи Лондон на Европейски Съюз, да се открият правата на английските жители в Европа и на жителите на Европейски Съюз във Англия и да се решат въпроси за новата граница на съюза сред Ирландия и Северна Ирландия.

По думите на Барние времето за договорка преди срещата на европейските водачи на 14 декември изтича. Тогава би трябвало да се реши дали е реализиран задоволителен прогрес по въпросите за развода и да се премине към идната фаза от диалозите за бъдещите връзки.

Лондон желае те да стартират допустимо най-скоро поради натиска от бизнеса бързо да се уточнят комерсиалните условия, които ще се ползват след 29 март 2019 година, когато Англия ще напусне Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (88)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР