Решението дали да се сдобием с последния Note на Samsung

...
Решението дали да се сдобием с последния Note на Samsung
Коментари Харесай

Samsung Galaxy Note 10 срещу Galaxy S10

Решението дали да се сдобием с последния Note на Samsung постоянно се свежда до въпроса дали ни е нужен стилусът S Pen. С появяването на втори модел тази година изборът сред Galaxy Note и Galaxy S се оказва сложен.

За да помогнем в избора сме разрушили сравнението на няколко сегмента.

Дисплеи

Samsung постоянно са употребявали Note моделите като стартова площадка за пробутване на своите най-хубави и огромни екрани. При 10-ката това отново е по този начин, само че имаме нов модел – Note 10+:Веднага се набива на очи че Note 10 не е като останалите. Той е с по-малък екран от S10+ и миналогодишния Note 9, само че по-важното е доста понижената резолюция, която тук е 1080p. Може да се каже, че златната среда е 6,4-инчовият S10+. Разбира се, Note 10 предлага напълно съответната плътност от към 401 пиксела на инч и е по-евтин.

 Samsung Galaxy Note 10 против Galaxy S10
Дизайн

Ако сте харесали съвсем безрамковите Galaxy S10, то Note 10 евентуално също ще ви допадне. Samsung в допълнение са свили рамките. Затова още веднъж над екрана няма място за камера и тя е ситуирана в кръговиден разрез. За разлика от предходните модели обаче той се намира по средата тъкмо под слушалката. Това го прави по-види, само че за сметка на това устройството е по-симетрично.

Намалелите рамки в композиция с по-малкия екран вършат Note 10 осезаемо по-малък от S10+:6,8-инчовият Note 10+ е най-големият от групата. Ако желаете смарт телефон с оптимално съответствие челен панел/екран, то това е вашият смарт телефон.

 Samsung Galaxy Note 10 против Galaxy S10
Производителност

На европейския пазар новите Note модели идват със 7-нанометровите чипсети Exynos 9825, до момента в който S моделите от началото на годината бяха оборудвани с 8-нанометрови Exynos 9820. Според данни в интернет двата процесора са близки с една и съща настройка от ядра (2xM4 + 2xCortex-A75 + Cortex-A55). Честотите са в новия хардуер са същите като се изключи Cortex-A75 ядрата където в актуализирания чип се доближават 2,4 GHz, откакто в Exynos 9820 те работеха на до 2,31 GHz.

Що се отнася до паметта Note 10+ и S10+ идват с 12 и 8 или 12 GB RAM (последното е налице единствено в специфична керамична версия на S10+). При по-малките разновидности моделите са с по 8GB.

Батерии и зареждане

Топ моделите на Samsung постоянно са се радвали на положителни индикатори във връзка с автономността. И от четирите модела можете да един ден надалеч от контакта даже при тежко натоварване макар леко различаващите се потенциали на акумулаторите:И четирите смарт телефона поддържат функционалността Wireless PowerShare на Samsung, която разрешава да заредите да вземем за пример Galaxy Buds слушалки, поставяйки ги на гърба на смарт телефона. Налице е също 25-ватово бързо зареждане, посредством което можете да разчитате на " цялостна " батерия за малко над час. Само Note 10+ поддържа зареждане с 45W, което занапред следва да изпробваме.

Памет

Тук нещата са леко объркващи. Samsung още веднъж е удвоила базовия размер паметта в Note 10, само че и е отстранила някои от вариантите:По-значителната смяна обаче е неналичието на MicroSD слот в Note 10, тъй че единствената алтернатива са посочените 256 GB. Note 10+ е с разширяема памет, само че пък не се предлага в терабайтов вид като S10+. Ако това е значим индикатор за вас то последният от изброените смарт телефони евентуално ще е най-удачен.

 Samsung Galaxy Note 10 против Galaxy S10
Камери

И четирите устройства идват с тройна съществена камера:Преди няколко месеца останахме удовлетворени от представянето на Galaxy S10+ по този индикатор и евентуално новите Note устройства също няма да разочароват. Сега показаните смарт телефони идват с усъвършенствано приложение за култивиране на фотоси, което е прекомерно евентуално да стане налично и за S10.

Note 10+ идва с спомагателен датчик за премерване на дълбочината на сниманата сцена, нещо което ще е потребно при портрети и ще усъвършенства работата на AR приложения. Който и сматфон да изберете обаче ви чакат сходно показване от фото и видео позиция.

 Samsung Galaxy Note 10 против Galaxy S10
Портове и S Pen

Както постоянно Galaxy Note смарт телефоните идват със стилус, за разлика от Galaxy S. Тази година новите устройства са научили нови трикове, като да вземем за пример " въздушни " жестове и усъвършенствано писане на ръка. Ако ще ползвате стилуса за писане, то изборът е явен

Що се отнася до портовете: Galaxy S10 имат 3,5 мм стерео жак, а Note 10 – не. Нещо повече, новите смарт телефони идват и без съответните преходници. Вместо това те са комплектовани с USB-C " тапи " от AKG. Ако към този момент сте вложили в качествени и скъпи кабелни слушалки, то погледнете към по-старите оферти на компанията.

Цени

Нито един от разновидностите, обсъждани в публикацията, не на ниска цена, само че Note 10 прескачат границата от 2000 лева Редно е да се означи, че това са суми, оповестени от оператори. Тепърва чакаме те да се появят и по магазините за техника. При всички положения S10 едва ли ще е доста по-евтин от Note 10. Същото важи и плюс версиите.

Заключение

Ако парите не са проблем, то Galaxy Note 10+ със сигруност е най-хубавият смарт телефон, който сега е на пазара (или най-малко скоро ще бъде), макар неналичието на стерео жак. Получавате чудесни екран и камери. S10+ е добра опция, изключително в случай че не смятате да ползвате S Pen и не желаете да плащате за плащате за това.

На фона на всички устройства някак висока ни стои цената на базовия Note 10. Получавате екран с по-ниска резолюция, за не доста по-малко пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР