Решението дали да бъде отворен завод на германския гигант Фолксваген

...
Решението дали да бъде отворен завод на германския гигант Фолксваген
Коментари Харесай

Решението за завода на Фолксваген се отлага за октомври. Започват преговори с различни кандидати

Решението дали да бъде отворен цех на немския колос " Фолксваген " у нас се отсрочва най-малко за няколко месеца, излиза наяве от известие, оповестено от компанията след среща на Управителния и надзорния съвет. Следващата среща, на която е допустимо да бъде взето решението, е през октомври.
 DPA: България vs Турция за завода на Фолксваген  Ще пристигна ли Фолксваген в България?
„ Беше решено да се пристъпи към съответни договаряния за планувания нов цех за голям брой марки в Европа с останалите евентуални претенденти “, написа в формалното прессъобщение.

Германският авто колос „ Фолксваген “ възнамерява да отвори нов цех в Югоизточна Европа, за който претендент е и България. Конкуренти за инвестицията са Румъния, Сърбия и Турция. Предимството на България е, че е част от Европейски Съюз и че в последните години у нас бяха разкрити западни производства на автомобилни елементи, които са част от международната индустриална верига в автомобилния бранш.

По време на визитата си у нас немският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази кардинална поддръжка за построяването на цех на „ Фолксваген “. „ С този сигнал желаеме да изпратим посланието, че Германия има огромен интерес политическите, културните и икономическите връзки сред нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни “, сподели Щайнмайер, представен от БГНЕС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР