Решението да се отмени смяната на часовото време в ЕС

...
Решението да се отмени смяната на часовото време в ЕС
Коментари Харесай

Австрийският транспортен министър: Отказът от смяната на часовото време в ЕС най-вероятно ще се случи през 2021 година

Решението да се анулира промяната на часовото време в Европейски Съюз надали ще се реализира до 2021 година, съобщи през днешния ден австрийският министър на превоза Норберт Хофер, представен от ДПА.

Началната дата, която е с две години по-късно от препоръчаната през септември от Европейската комисия, ще даде повече време на страните членки да се приготвят, сподели Хофер, чиято страна сега ръководи Европейски Съюз.

Ускореният график, предвиждан от Еврокомисията, беше подложен под въпрос още през октомври, защото някои страни членки предизвестиха, че те няма да могат да вземат нужните ограничения да се приспособят в области като въздушния превоз да вземем за пример.

Ако настояваме да създадем смяната незабавно, това ще подкопае предлагането на комисията, сподели Хофер преди началото на срещата на транспортните министри от Европейски Съюз.
Въобще няма да можем да прекратим практиката за промяната на часовото време, означи той.

Комисията предложи страните членки да се откажат от прекосяването от зимно към лятно часово време след онлайн анкета в целия Европейски Съюз, съгласно която 84-процента от присъединилите се поддържат концепцията.

За такава смяна обаче страните членки и Европейският парламент ще би трябвало да одобрят дефинитивна промяна. След това страните членки ще решат за себе си дали да останат на лятно часово време или да запазят общоприетото време през цялата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР