"Решението да не се плаща първият ден от болничните е

...
"Решението да не се плаща първият ден от болничните е
Коментари Харесай

Д-р Хасан Адемов разкри кога ще бъде решен проблемът с фалшивите болнични

"Решението да не се заплаща първият ден от болничните е взето в резултат на неналичието на надзор ", разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия доктор Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи.

Нарушаването на правата ядосаха хората, съгласно него и разясни, че всеки един, който се обезпечава съгласно законите.

„ Лекарите са заинтригувани от това да бъдат близо до своите пациенти и да не издават подправени болнични листи, само че в случай че те откажат, след шест месеца могат да бъдат заменени. Най–често подправени болнични се издават от лечебните заведения, тъй като те печелят, в случай че имат повече приети в болница пациенти “, съобщи Адемов.

Проблемът може да бъде решен при изчерпателен разбор в НСТС, счита той.

Няколко са опциите съгласно него. Една от тях е Национален осигурителен институт да заплаща от първия ден болничните. Другият метод, който е задоволително противоречив - в контролната функционалност да се включат специалисти от Национален осигурителен институт, НЗОК, РЗОК.

„ Докато не се промени съзнанието на всеки един и той да разбере, че не може да се санкционират в действителност болните, казусът няма да бъде решен “, съобщи още доктор Адемов и подсети, че неприятното при политиците е, че мислят мандатно.

Във връзка с размера на пенсиите, депутатът от Движение за права и свободи съобщи, че не може да скочи минималната пенсия на 250 лева от 1 юли. Според него това би трябвало да стане от 1 януари.

„ Ясно е, че към 800 000 българи не могат да живеят с тези пари, само че пенсионната система е такава, че работи на база на това, което си дал на страната през трудоспособната си възраст “, съобщи Хасан Адемов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР