Решението да направя последен прощален концерт в НДК е обмислено

...
Решението да направя последен прощален концерт в НДК е обмислено
Коментари Харесай

Голяма наша певица се сбогува с публиката, оттегля се завинаги!

" Решението да направя финален сетен концерт в НДК е премислено от дълго време, не е непринудено. Още напролет взех решение това да е последната ми толкоз огромна изява в България. Другата година ще направя концерти в чужбина, с цел да се сбогувам с публиката ", призна пред " България Днес “ огромната Йорданка Христова.
Тя изненада феновете си с думите, че огромният й театър на 19 ноември в зала 1 на НДК ще е последната й независима огромна изява.

" Едва ли ще имам сили за още. Все отново напредваме с годините. След пет години не знам в каква гласова форма ще съм ", изповяда Христова. От месеци тя не стопира да работи върху подготовката на концерта в зала 1. Наясно е, че може би ще пее за последно пред толкоз огромна аудитория и пред най-заклетите си почитатели, по тази причина и избира името на концерта " Музикалната изповед на Йорданка Христова. 55 години - срещи, раздели, полети, всекидневие, разкайване, пристрастеност и доста, доста обич ".

" Подобна изява е доста сложна като организация. Затова взех решението това да е последният ми юбилеен концерт, който провеждам. Разбира се, може да се случи да пея на празненство, само че толкоз огромен концерт в България към този момент няма да върша ", споделя Христова.

Христова отдаван приготвя последователното си отдръпване от сцената. Още напролет певицата си сподели " довиждане " с многочислените си почитатели в Куба. На сетен концерт точно на 3 март тя изпя известни кубински и български песни, а в програмата се включиха и нейни другари от Куба, а на финала се разплака и показа, че това е последната й изява в Куба.

За певицата екзотичната страна заема голямо място в цялата й кариера. Тя е същинска звезда там, персонално познава дами, кръстени на нея. " От Куба започнах прощалните концерти, в този момент върша и този за българската аудитория. След това ще направя още няколко - в Съединени американски щати, в Канада, може би във Виена. Места, на които имам фенове ", споделя Христова пред " България Днес ".

Преди пет години Христова препълни зала 1 на НДК с юбилейния си концерт " 50 години на сцена “. Тогава не е обмисляла отдръпване. С времето последователно си дава сметка, че сходна организация е пъклен сложна и изисква доста старания.

" Много е мъчно и не е нужно едно нещо да се повтаря ", прави равносметка огромната певица.

Христова е твърдо срещу сравненията с другата прима на родната сцена Лили Иванова. Макар да е по-голяма от Данчето, тази седмица тя ще изнесе три независими концерта в зала 1 на НДК, и то в три следващи вечери. За Лили думната отричане въобще не стои на дневен ред, а графикът й с участия и задължения е напълнен за година напред. Йорданка Христова има свое виждане, че е време последователно да се отдръпна от огромната музикална сцена.

Сравненията сред Лили и Йорданка ги преследват още от първите им независими изяви до през днешния ден. Често е имало спор коя е по-велика, а през годините и истории за конкуренцията сред тях. Макар да не са го казвали в прав текст, факт е, че двете в никакъв случай не са били близки.

" Лили ми е малко кака! С доста малко, само че въпреки всичко ми е кака ", показа по време на шоуто " Като две капки вода " Христова и това е един от дребното й мнения по адрес на Иванова. Преди години в книгата на Иванова " Истината " примата дефинира колежката като жена с леко държание и " особени заслуги ". Данчето резервира безмълвие, само че дава да се разбере, че тези думи никак не са й приятни.

" Имало е случаи, когато Лили не ме е поздравявала. Това си е нейно право. Имало е и други моменти, когато сме се прегръщали. Това е Лили Иванова! ", измъкна се преди време Йорданка, запитана в какви връзки е с примата. " Тя е такава, въздейства се от настроенията си. Понякога е безпардонна. За нея работата е най-важна, аз съм друга. Не съм била толкоз амбициозна като нея. Но и в никакъв случай не съм имала нищо срещу нея и тя го знае “, разкрива певицата. Самата Йорданка също отдаван обмисля да напише книга, само че към момента е прекомерно ангажирана около концерта.

Ученичка на Милчо Левиев

Йорданка Христова приключва школата за естрадни артисти в класа на Милчо Левиев през 1964 година Същата година е на турне в Румъния с Оркестъра на БНР, а до 1967 година е солистка на оркестър " София ". Снаха е на кандидат-члена на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия Григор Стоичков. С първото си присъединяване във фестивала " Златният Орфей “ през 1966 година печели първа премия за песента " Делфините ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР