Решението да изискаме карантина е не да спрем потока към

...
Решението да изискаме карантина е не да спрем потока към
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Ще имаме едно добро и спокойно лято

Решението да пожелаеме карантина е не да спрем потока към Занзибар, а с цел да сме сигурни, че няма да внесем африканския, нигерийския вариант. Нека хората имат вяра в науката, ще имаме едно положително и умерено лято.
Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев във връзка влизащите от нас от Занзибар.
Много рисков е, стана ясно и от думите на проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Проф. Христова уточни, че този вариант визира и по-младата възрастова група, и то по-сериозно.
Доц. Кунчев съобщи, че се следят трендовете във връзка с нигерийския вариант. Националният здравен контрольор сподели, че четирима души с бързи антигенни проби на летище София са дали позитивен резултат, идвайки от Занзибар.
Доц. Ангел Кунчев съобщи, че съвсем няма година, в която да не се стопира дадена ваксина, употребена в календара по имунизация. Доц. Кунчев уточни, че съгласно него няма да се откри връзка при умрялата жена от Стамболийски сред имунизацията и гибелта. 
 Кунчев: За втората доза ваксина против ковид от всеобщата имунизация имунизираният да си следи и търси Кунчев: За втората доза ваксина против ковид от всеобщата имунизация имунизираният да си следи и търси
Активната страна за втора имунизация против ковид би трябвало да е индивидът. Колегите тук-там обаче също биват известени от системата к...
Проф. Христова съобщи, че имунизирането на един доста висок % безусловно предотвратява болестта. Действително е, че имунизираният човек може да придвижва вируси, само че имунизираният човек неведнъж понижава количеството вируси, които този човек може да придвижва. 
Доц. Ангел Кунчев посочи, че България е структурирала потребностите си от ваксини, тъй че да се диверсифицира рискът. На процедура ние ще купим 18 млн. дози ваксини, които са разпределени еднообразно сред трите вида ваксини. На процедура имаше корекции в това, което ни беше обещано като графици на доставка, посочи Ангел Кунчев. Само след месец главният проблем ще бъде да накараме хората да вземат тази мярка, тъй като ваксини ще има. Въпросът е хората да схванат какъв брой е значимо, сподели Кунчев. Той акцентира, че срокът на валидност на имунизациите е сред 6 месеца и година. 
Доц. Кунчев съобщи, че до края на седмицата или при започване на идната ще стане ясно по кое време ще се възобнови имунизацията с AstraZeneca откакто бъдат получени резултатите от хистологичните проучвания на умрялата жена от Стамболийски. " Ще имаме едно положително и умерено лято ", приключи доцент Кунчев.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР