Решението беше взето с 53 гласа "За" от СенатаВъв Върховния

...
Решението беше взето с 53 гласа "За" от СенатаВъв Върховния
Коментари Харесай

За първи път: Избраха тъмнокожа жена за член на Върховния съд на САЩ

Решението беше взето с 53 гласа "За " от Сената

Във Върховния съд на Съединени американски щати за първи път в 233-годишната му история ще има тъмнокожа съдийка, откакто Сенатът утвърди арбитър Кетанджи Браун Джаксън в деветчленния състав. Решението беше взето с гласовете на трима републиканци с 53 на 47 гласа, съобщи

Назначението на арбитър Джаксън извършва обещанието на президента Джо Байдън от предизборната акция за назначение на тъмнокожа жена в институцията. Гласуването беше следено от вицепрезидента Камала Харис, първата тъмнокожа жена на този пост.

51-годишната госпожа Джаксън ще размени арбитър Стивън Брайер, сътрудник демократичен арбитър, за който в миналото е работила като чиновник, след пенсионирането му през юни. Доживотното предопределение евентуално ще накара госпожа Джаксън да остане на правосъдната пейка в продължение на десетилетия, само че няма да промени идеологическия баланс на настоящия съд с консервативно болшинство от 6-3 гласа.

Юристката, родена във Вашингтон, понастоящем е член на авторитетния Апелативен съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия. Тя има две дипломи от Харвардския университет и в миналото е била редактор на Harvard Law Review. Работила е като публичен бранител във Вашингтон, преди да стартира частна процедура преди правосъдните си назначения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР