Решението беше взето на заседание, продължило 21 часа. До 2022

...
Решението беше взето на заседание, продължило 21 часа. До 2022
Коментари Харесай

Германия ще спре да използва въглища до 2038 г.

Решението беше взето на съвещание, траяло 21 часа. До 2022 година пък стопират нуклеарните централи

Германска държавна комисия реализира съглашение страната да спре до края на 2038 година потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия, съобщи ДПА, като се базира на вътрешни източници.

Комисията се събра през вчерашния ден сутринта в столицата Берлин на съвещание, което продължи 21 часа. Целта бе да бъде контрактувана дата за прекъсване на потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия и разисквано компенсирането на отрасловите компании.

Комисията единствено може да прави оферти. Прилагането на нейните решения е от компетенциите на управляващите в обособените немски провинции и на федералното държавно управление, отбелязва ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Германия желае да спре да употребява въглища, с цел да реализира задачите си в региона на опазването на околната среда. Четвърта стопанска система в света и огромна промишлена мощ, страната също така планува да затвори всичките си атомни електроцентрали до края на 2022 година, напомня немската организация./ Dir.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР