Решение за транспортиране на стоки - една нова концепция за

...
Решение за транспортиране на стоки - една нова концепция за
Коментари Харесай

Транспортни платформи с ново решение за транспортиране на стоки в склада

Решение за превозване на артикули - една нова идея за ефикасна продуктова логистика. Новата машина на Linde е наподобяваща логистичен трен, само че е доста по-маневрена и може да се придвижва и обратно. Транспортната платформа, комбинира всички преимущества на логистичните влакове на Linde, с тези на мотокарите. Дизайнът е учреден на концепцията - контролният панел за ръководството на товарите, както и системата за ръководство са производни на модулната система за складово съоръжение. Това, което е изцяло ново, е товарната платформа, която е под формата на бар-количка с управляеми колела. Позволява увеличение на успеваемостта до 30% при превозването на материали в индустриалните предприятия.

„ Много компании към този момент са внедрили в производството си и в складовата техника, теглещите логистични влакове. " - изясняват от компанията. Това е по този начин, тъй като влаковете, които се състоят от теглещи трактори и ремаркета, постоянно превъзхождат мотокарите Linde, изключително при чисто водоравен товарен превоз. Те се натоварват и разтоварват в профил и по тази причина изискват по-малко място от това, което е нужно при слагането на палет в един мотокар. Освен това, те могат да транспортират по-голямо количество материал към монтажните линии на едно пътешестване. Всичко това води до по-малък риск от злополуки и по-ниски разноски, дружно с по-висока продуктивност.

Не постоянно обаче към този момент построената съществуваща транспортна техника и самият склад могат да бъдат пригодени към потреблението на теглещи трактори и ремаркета. Често се случва по този начин, че стоката да е ситуирана в ъгли, където няма по какъв начин да се кара единствено в една посока, а е нужно да се даде и на заден ход. Точно това е и най-силната страна на новата транспортна платформа, която може да предложи забележителна оптимизация на работния развой на къси и междинни дистанции. По този метод интерлогистиката става по-ефективна и процесът се стандартизира.

Дълга четири метра, необятна 1.28 метра и с височина 2.36 метра, транспортната платформа е изключителна компактна и изисква ширина на пътното платно единствено на 1,88 метра, в това число и безвредното разстояние от 30 сантиметра. Ако маршрутът включва завои, пътната лента с широчина 2,30 метра е задоволителна, с цел да може товарачът да се завърти под прав ъгъл. Електрически управляемите колела начело и откъм гърба обезпечават отлична непоклатимост и на прав сектор и на завои. U-образната опора за товара е предопределена за най-голямо многообразие от артикули. Например, могат да бъдат превозени, две общоприети европалети или един двоен европалет, с размери сред 800 и 1600 x 1200 милиметра.

Идеята за този тип транспортна платформа поражда на база на потребителските желания. „ За нас ставаше все по-ясно, че се нуждаем от спомагателна алтернатива, нещо сред трен и мотокар " - изясняват от управлението. За първи път, първообраз на транспортната платформа е показан на World of Material Handling. „ Обратната връзка от клиентите беше извънредно позитивна ", допълват от компанията. В резултат на това,от компанията организират проби, на които излиза наяве, че този вид складова техника има доста позитивни свойства. На първо място, сигурността е по-висока, тъй като операторът има отлична видимост начело, откъм гърба и към транспортното средство. Рискът от злополуки е много невисок, а функционалността по-голяма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР