Решение за промяна на сроковете за провеждане на Лятната олимпиада

...
Решение за промяна на сроковете за провеждане на Лятната олимпиада
Коментари Харесай

Засега няма решение за отлагане на Олимпиадата в Токио, заяви японското правителство

Решение за смяна на периодите за осъществяване на Лятната олимпиада в Токио през 2020 година не е взимано, известията за това не подхождат на действителността, съобщи на конференция основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Международният олимпийски комитет не ни е уведомил за смяна на периодите за осъществяване на игрите ", сподели той.

По-рано членът на МОК Дик Паунд, представен от Ройтерс, съобщи, че комитетът е решил Олимпийските игри, планувани за това лято в Токио, да бъдат отсрочени поради пандемията на новия ковид.

Днес се чака телефонен диалог сред японския министър председател Шиндзо Абе и президента на МОК Томас Бах, на който ще обсъдят по-нататъшната орис на игрите предвид на обстановката с разпространяването на ковид. Днес японският вестник Санкей заяви, че Япония е подготвена да се съгласи на отсрочване с най-много една година.

Австралия и Канада към този момент оповестиха в понеделник, че няма да вземат участие на Олимпиадата това лято поради рисковете от епидемията. Олимпийският комитет на Съединени американски щати също прикани за отсрочване на игрите, заяви Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР