Решение за дистанционен контрол на газови и петролни кладенци, при

...
Решение за дистанционен контрол на газови и петролни кладенци, при
Коментари Харесай

Разработен е интернет контрол на газови и петролни кладенци

Решение за отдалечен надзор на газови и петролни кладенци, при което операторът им може да следи и проучва в мрежа положението на сондите, са създали " Сименс " (Siemens) и " Интел " (Intel). То се ползва пилотно от австрийската петролна и газова компания " О Ем Ви " (ОМВ) от март 2017 година и към този момент откритият резултат е оптимизация на производството, ранна идентификация и попречване на загуби, възстановяване на поддръжката и облекчение на работата на личния състав на терен.

В момента решението, създадено от Групата за промишлен Интернет на нещата (IoT), взе участие в провеждащата се в Абу Даби Международна галерия и конференция за нефтопродукти (ADIPEC).

Иновативната технология разрешава свързване на обособените активи на петролната е газовата индустрия в интегрирана мрежа с минимални старания и високо равнище на автоматизация. Дигитализираният надзор на активите понижава разноските на петролния бизнес, който от 2014 година насам страда от намалели с 50 на 100 цени на петрола и търси оптимизация на финансовите си интервенции.

Обикновено сондите за рандеман на петрол или газ са ситуирани на доста разстояние и постоянно са единствено отчасти интегрирани посредством системи за автоматизация. Това прави мъчно обработването на данни за следващо централизирано предпазване и разбор и лимитира оперативната отчетност.

Системата Siemens IoT Well Surveillance дава опция на фирмите да свързват и интегрират данни от преди несвързани активи, което разрешава повсеместен мониторинг на положението, предвидима поддръжка и понижен престой на оборудванията.

Чрез датчици се следи изкуственото покачване на равнището на нефтени залежи, а компютърно устройство прави усъвършенствани разбори и мониторинг на тези данни, пресмята изискванията за работа на помпата, задейства сигнали и усъвършенства производството. Извършването на тези калкулации дава опция за независима работа на кладенеца. За по-нататъшна обработка и полеви разбори информацията се изпраща до централна система, а предупредителни функционалности с видео интеграция са налични за личния състав на обекта посредством напълно интерактивен уеб портал.

" Siemens IoT Well Surveillance усъвършенства производството на нефт и подсигурява оптималната енергийна успеваемост. Това разрешава да се понижат разноските в една промишленост, която поставя големи старания, с цел да обезпечи устойчива облага на фона на ниските цени на петрола. Чрез потреблението на цифровизацията и новаторски технологии, които към този момент са сполучливи в други промишлености, е допустимо да се усъвършенства икономичността и надеждността. ", разяснява Уве Трогер, старши вицепрезидент на посоки Процесни промишлености и задвижвания и Дигитализирано произвеждане на " Сименс " за Близкия изток.

Кристин Боулс, общоприет шеф на отдела за индустриални и енергийни решения в Групата за промишлен Интернет на нещата (IoT) на " Интел ", показва, че общото решение може да " трансформира света на автоматизацията на нефтените полета и да се даде опция на фирмите да съумеят на един цялостен с провокации пазар ".

" Решението обезпечава на рационална цена цялостна осведоменост за активите за кладенци с ниско произвеждане, като да вземем за пример сондажни кладенци ", споделя от своя страна Саша Блажекович, представител на " О Ем Ви ", която към този момент употребява нововъведението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР