Решение на Прокурорската колегия на ВССЗа 10 минути без дебати

...
Решение на Прокурорската колегия на ВССЗа 10 минути без дебати
Коментари Харесай

Светлана Митова стана районен прокурор на София 

Решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет
За 10 минути без диспути одобриха оставките на Невена Зартова и заместниците й

Светлана Митова встъпи в служба

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет освободи цялото управление на Софийската районна прокуратура на изключително съвещание през днешния ден на Прокурорската гилдия. Кадровиците назначиха за краткотраен началник на СРП обвинителя от Върховната прокуратура Светлана Митова, която встъпи в служба през днешния ден следобяд. Заседанието на Прокурорската гилдия продължи по-малко от 10 минути и мина без никакви диспути. Зартова и четиримата є заместници бяха назначени за редови обвинители в СРП.

Както “Труд news ” писа, досегашният началник на СРП Невена Зартова и четиримата є заместници подадоха оставки в сряда. Заместниците Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев излязоха даже с декларация, с която се разграничиха от дейностите на Зартова и поддържаха напъните на и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов за промяна в прокуратурата. До оставките се стигна след разразилия се скандал за Днес стана ясно, че Прокурорската гилдия ще изслуша и апелативния прокурор на София Радослав Димов по отношение на проблем, обвързван с гръцки предприемачи, които се оплакаха, че били изнудвани от групата към Нотариуса.
Подалата оставка Невена Зартова: Влиянието на Пепи Еврото е по-голямо от това на Нотариуса


" Основният претекст да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура. То се показва в съществуването на безкрайни инспекции. Предпочитам да се отдръпва, с цел да може сътрудниците да работят в по-спокойна среда ”, сподели през днешния ден пред БТВ Невена Зартова. Тя изясни, че преди време в СРП е имало заведени каузи против Мартин Божанов-Нотариуса, които след това са били прекъснати. “Тези каузи са 17 на брой, по-голямата част от тях са завършили доста от дълго време - в интервала от 1998 година - 2003-2005 година до 2017 година Няма непотребни забавяния, няма някакви подозрения ”, сподели Невена Зартова. Тя изясни, че се срещала с Нотариуса в качеството му на жалбоподател. “Аз самата не подозирах за размера на въздействието му. След убийството му, разбрах, че го е имал ”, изясни още тя. И добави, че въздействието на Пепи Еврото е било по-голямо от това на Нотариуса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР