Решение на частен съдебен изпълнител за публична продан на два

...
Решение на частен съдебен изпълнител за публична продан на два
Коментари Харесай

Скандално! Кражба на имот за милиони в София докарва десетки фирми до фалит ВИДЕО

Решение на частен правосъден реализатор за обществена обмен на два парцела, или тяхното срутване, е на път да докара десетки компании до банкрут и да остави чиновниците им без работа и приходи. Имотите са в някогашното държавно шивашко дружество „ Лиляна Димитрова “, което е закупено още през 2004 година от Агенцията по приватизация, оповестява Нова телевизия.

Заради капани в приватизацията се водят дългогодишни правосъдни борби, а те са причина за провалена немска инвестиция за милиони още тогава. 15 години по-късно загубите могат да бъдат още по-големи, в случай че един от парцелите, който е трафопост, бъде съборен.

Трафопостът зарежда с електричество здания, в които наематели са задгранични компании.

„ Получихме информация, че има заплаха да се спре зареждането с ток, което е притеснително за нашата работа. Защото без ток няма по какъв начин да си вършим работата”, раказа Дора Дерменджиева, шеф на една от компаниите.

Собственици нямат достъп до жилищата си в „ Слънчев бряг”

„ Виждате, че машините са огромни, което значи, че дребна компания като нас би трябвало да приключим произвеждане, в случай че ни спрат тока. Нямаме друга алтернатива”, разяснява Аспарух Ненков

„ Като ни спрат тока няма да можем да работим. Ние си храним семействата”, сподели Николай Ушанов.

„ Ако един ден спрем производството, това значи, че нарушаваме контракти и всичко завършва с тези компании, с които работим”, уточни Аспарух Ненков.

В основата на казуса стоят кавги за корупция в бивше държавно дружество и една реставрация, която дава начало на разногласията.

Бившото държавно дружество „ Лиляна Димитрова “- в този момент „ ЛИДИ Р “ е закупено или продадено още през 2004 година от Агенцията по приватизация. Собственик на 100% от акциите е Пламен Балев.

Влизайки във притежание Балев се натъква на странни обстоятелства. Като този, че половината от териториите и постройките на сдружението към този момент са били реституирани.

Разбира също, че дължи над 3 милиона лв. на човек, закупил реституираната част от парцела – Желязко Ботев, притежател компания ЖМБ-1 АД.

„ Стъпвайки в сдружението се натъкнахме на редица, меко казано, измами. Подготвяна процедура, откраднати здания, фалшифицирани документи, отговорности. Чрез счетоводните салда се откри, че 16 дка земя и 10 дка здания са нелегално реституирани.

Всичките здания са строени от държавното сдружение в интервала след национализацията т.е след 47-ма година”, разяснява Пламен Балев.

Скритите отговорности са поради съглашение от 20.12.2001г. То е сред някогашната директорка на шивашкото дружество – Ангелинка Солакова-Рельовска и притежателя на компания ЖМБ 1 АД-Желязко Ботев.

За документа Пламен Балев схваща няколко месеца, откакто е купил акциите. Защото някогашният държавен шеф е задължила държавното сдружение ЛИДИ Р против прилагане на личните си здания да трансферира в интерес на ЖМБ 1 самите здания.

По това време, Ангелинка Солакова към момента е шеф на сдружението и управлява индустриалната му активност. „ Въпросното съглашение беше подхвърлено няколко месеца, откакто влязохме във владение”, сподели Пламен Балев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР